El Cíclop de l’Odissea

Al cant IX de la Odissea d’ Homer, Ulisses narra les aventures que  durant tres anys, després de la guerra de Troia,  li van succeir quan  intentava tornar al seu país,  Itaca.

Odiseo en la cueva de PolifemoJacob Jordaens, primera mitad del siglo XVII.

Mireu bé aquesta fotografia, cliqueu-hi i feu les activitats proposades.

 

Aquest article s'ha publicat dins de General, grec i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El Cíclop de l’Odissea

 1. Ton Ripoll de l'Ies d'Auro de Santpedor diu:

  1. Quin tret és el que el caracteritza? Que només té un ull.
  2. De qui era fill? de Neptú
  3. Odisseu: Quin és el seu nom a la cultura llatina? Ulisses
  Quin és el nom que li diu al cíclop? Ningú
  4. Explica l’episodi del Cíclop
  Odisseo i els seus 12 millors homes van anar a investigar. Van arribar a una cova i van trobar-hi menjar i beguda. Es van fer un banquet però al cap d’una estona va arribar un cíclop i les seves ovelles. Quan els va veure va tancar la cova amb una gran pedra i els va preguntar qui eren i Odisseo li va demanar hospitalitat. El cíclop li va negar. Polifem, va agafar dos homes i se’ls va menjar. Després, Odisseo va pensar en un pla i mentrestant Polifem va menjar-se més homes. Odisseo li va oferir vi i el cíclop va beure massa fins que es va quedar adormit. Abans, però, li havia demanat el nom i li havia dit que es deia Ningú. Mentre estava dormint, van agafar una estaca i li van clavar a l’ull. Llavors quan va avisar els seus amics els va dir que “Ningú l’havia enganyat” i per tant no el van ajudar. El cíclop, cec, va obrir la cova sense voler-ho i els homes d’Odisseo i Odisseo van fugir per sota les seves cames.

  5. Busca una imatge del cíclop i explícala: https://www.google.es/search?q=ciclope+odisea&rlz=1C1AVNA_enES605ES605&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=W4MSVdbtBsXWUZi9gpAO&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=lS3fzY8XBcbBMM%3A;y1QNCI9YvQH1BM;http%3A%2F%2Fwellpath.uniovi.es%2Fes%2Fcontenidos%2Fseminario%2Fpediatria-desactivado-temporalmente%2Fcasos%2Fhtml%2F027%2Ffotos%2FPolifemo%2520(Cueva%2520de%2520Tiberio).jpg;http%3A%2F%2Fwellpath.uniovi.es%2Fes%2Fcontenidos%2Fseminario%2Fpediatria-desactivado-temporalmente%2Fcasos%2Fhtml%2F027%2Fclinica.htm;409;240

  Aquesta imatge representa el moment després quan Odisseo i els seus companys fan que Polifem s’emborratxi i finalment s’adormi. Quan això ha passat decideixen esmolar un gran pal de fusta que estava a la cova del gran cíclop i li claven a l’ull fent perdre-li la visió. Així aconsegueixen escapar gràcies a la gran idea del savi Odisseo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *