Storyboard of Sant Jordi

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La traició d’un germà !!!

Blxa1NyCAAA7RylHola, sóc Rem, el germà del famós rei Ròmul. Els dos som fills d’una mare humana i de pare Déu, el de la guerra. En un de nosaltres va quedar implantat aquest instint de lluitador, però, aquest no vaig ser jo. Sent encara nadons ens van abandonar, i trobats, i amamanats per una lloba ,vem aconseguir sobreviure tot i que més tard forem descoberts per un gentil pastor que ens va cuidar fins la nostra juventut. A la edat de 18 anys un de nosaltres havia de ser el proxim rei romà i,  entrant en una competició ,va ser el meu bessó qui va vèncer aquesta batalla. Ara jo sóc mort i ell viu. Ara ell té sota els seu poder a tots aquells qui havien sigut amics i familia seva durant tota la nostra vida.  En canvi jo ja no puc disfrutar dels dies amb sol ni de les plujes torrencials de la meva estimada Roma. Tot i així, trobo molt a faltar el meu germà! Sempre he sapigut que ell arribaria molt més lluny que jo, però, no pensava que arribararia a fer-ho d’aquesta forma. Estant al costat dels Déus puc veure tot el que ha aconseguit i m’enorgulleixo d’ell encara que preferiria fer-ho en vida. Continua llegint

Publicat dins de General, llatí | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Després de LISÍSTRATA…

Els alumnes de 4t d’ESO, Andreu Soler i Galdric Puig, de l’INS d’Auro, van fer una adaptació de Lisístrata, de l’autor grec Aristòfanes, per celebrar el dia de la PAU.

[youtube]https://youtu.be/mGu59FD5sOI[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/q_ecxuuKOnI[/youtube]

Publicat dins de General, grec, llatí | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Exposicions del concurs de Fotografia Mitològica de Sant Jordi 2016

Paral·lelament a les exposicions virtuals des del sites i el bloc, abans esmentades, vam fer unes exposicions de les fotografies impreses. Aquest curs n’hem rebut unes 90 !!! Gràcies a tots per la vostra col·laboració.

 

foto concurs rocio concursdosExposició de l’INS d’Auro

Concurs carmelo.jpgcarmeloExposició des de les Terres de l’Ebre

 

Publicat dins de General, grec, llatí | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Un Regal Mitològic per Sant Jordi 15-16

Aquest curs els alumnes de l’ INS  d’Auro han participat de nou en el concurs de fotografia mitològica que s’ha convocat per a Sant Jordi. La temàtica era el món de la mitologia i el món clàssic en general.

Com el curs passat (14-15) hem compartit la nostra experiència amb d’altres instituts de les comarques del Bages , Baix Llobregat i les Terres de l’Ebre. Per fer aquesta Pràctica Compartida , des del “Gup del Treball del Bages” vam crear un sites i un bloc on cadascú penjava les fotos dels seus alumnes. Si en voleu saber més, cliqueu damunt dels enllaços i feu els vostres comentaris que agrairem efusivament.

portada sites

Sites, Un Regal Mitològic per Sant Jordi 15-16

fotos atenabloc

BLoc, Un Regal Mitològic per sant Jordi

Us adjunto també la fotografia ,que és portada del bloc, feta per una alumna del nostre centre,Ariadna Torrellardona, de 4t d’ESO.

La-inspiració-dAtena-768x1024

La Inspiració d’Atena

                                                                                          Ariadna me fecit

 

 

Publicat dins de General, grec, llatí | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

Itinerari per la Barcelona Clàssica

Els alumnes de 1r de batx. de l‘INS d’Auro de Santpedor van fer una sortida per la Barcelona romana. Es tractava de treballar en grups de tres i trobar les diferents fites que hi eren marcades en un mapa de les Rambles barcelonines. L’objectiu de l’activitat era reconèixer  les escultures,texts, imatges, relleus, edificis… i fer un vídeo de tot el que havien trobat , acompanyat de les seves reflexions sobre el paper i influència dels romans i la cultura clàssica en general  en la nostra cultura. Cliqueu aquí per veure el  llistat de les fites a trobar.

 

[youtube]https://youtu.be/GLT1X5QoO7A[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/onFkG7n7fdw[/youtube]

 

Publicat dins de General, llatí | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

La nostra Antígona a Sant Jordi 2015

Salvador Espriu és l’autor dAntígona, una versió de la tragèdia original de Sòfocles. L’autor trasllasa el mite a la Guerra Civil  i ala seva immediata postguerra.

A la versió espriuana  trobem que el dramaturg català ha afegit alguns fragments com ara el primer acte que comença abans que esclati la guerra entre els exèrcits d’Etèocles i de Polinices, quan en l’original el primer acte comença amb la mort dels dos prínceps.

També introdueix altres personatges: Euriganeia i Astimedusa (serventes d’Eurídice), Eumolp (el fidel esclau d’Antígona), els consellers de Creont i el Lúcid Conseller (un dels consellers de Creont que no està d’acord amb el rei).

Nosaltres hem donat un gran protagonisme a Eumolp i Antígona, igual que hem recuperat el cor grec representat en les veus de les dones i dels homes.

Aquí teniu el nostre petit homenatge a un autor “clàssic”, un lluitador de les llibertats, en un Sant Jordi dedicat al” llibre prohibit.”

[youtube]https://youtu.be/zjyWav3jZVI[/youtube]

 

 

Publicat dins de General, grec | Etiquetat com a , , | 1 comentari

Un Sant Jordi mitològic 14-15

Des del GRUP DE TREBALL DE CLÀSSIQUES del Bages us convidem a participar en el Concurs de Fotografia Mitològica que es farà per Sant Jordi. El concurs és adreçat als alumnes de l’ESO, del  batxillerat i a tothom que vulgui participar-hi, només cal fer una fotografia i posar-li un títol adient a la temàtica proposada (mitologia o cultura clàssica).

A més, és un projecte de Pràctica Compartida entre onze instituts de Catalunya, que el fa més motivador i enriquidor per a tothom; per aquest motiu  s’ha  creat un lloc web sites on cadascú pugui penjar les fotos dels seus alumnes o companys.

portada sites

Si en voleu saber més, cliqueu   a l’apartat ALTRES i hi  trobareu un quants exemples d’aquest any.

Les bases del concurs són molt senzilles:

-Una foto en blanc o negre, en color, sèpia etc. , feta per vosaltres , no publicada a internet.

-L’envieu per correu per poder penjar-la al lloc web i ,a la vegada, l’entregueu dins d’un sobre al vostre professor amb el vostre nom,  la relació entre el títol de la foto i el mite triat.

Moltes gràcies

Grup  Clàsiques del Bages

Publicat dins de General, grec, llatí | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari

Crema a la romana

Els alumnes de 1r de batx. de l’institut D’auro de Santpedor van fer unes jornades dedicades a crear sabó a la manera tradicional dels nostres avis i a la manera dels romans. Evidentment, nosaltres van triar la segona. Els alumnes a més de seguir de crear una crema hidratant per les mans, van il·lustrar el seu pot i van fer una fitxa tècnica amb tots els ingredients utilitzats i amb la recerca mitològica de l’essència de la flor triada. Aquí us deixo el seu treball.

Publicat dins de General, grec, llatí | Etiquetat com a , , , | 2 comentaris

Aenigmata

Hic uobis aenigmata in lingua latina relinquo. Solutiones praemia habent atque omnia animalum sunt. Age discipuli !!!!!!

Publicat dins de General, llatí | Etiquetat com a , | 4 comentaris