GREEK DESIGNS

Si per casualitat i això que diuen “viatges baratos” podeu anar a Londres, a part de recórrer la ciutat, us recomano la visita al British museum. Hi trobareu escultures, relleus, ceràmiques etc. tant gregues com romanes ( no m’oblido del Partenó, fet diferencial i espectacular, fins i tot emocionant pels qui estimem aquest món, l’anterior i el que vindrà ), però a més, hi trobareu a les seves botigues material didàctic de tota mena que fa referència a la cultura clàssica. Una mostra és aquest llibre ple de dibuixos, mapes , explicacions…sobretot i especialment sobre la ceràmica grega, mites, senefes, les tècniques…Una meravella que no la podeu deixar perdre!!!!!
Bibliografia: BIRD Susan, Greek Designs,
Edita, British museum
A partir d’aquest llibre, he fet el vídeo sobre la ceràmica grega antiga (figures negres i vermelles ), però no a partir d’un vas de fang , sinó a partir d’un ventall. Hi he dibuixat i pintat uns motius grecs, trets del llibre,un grup de dones i els seus pentinats, que formen part d’un plat grec de l’any 450-425 aC.
Intento fer un paral·lelisme entre la peça de fang i el ventall, i seguir la mateixa tècnica que els terrissaires grecs: dibuixar, pintar , perfilar i envernissar.

Ara és el vostre moment, quines d’altres tècniques feien servir els grecs? No deixeu de banda els romans !!!!!!

Aquest article s'ha publicat dins de General, grec, llatí i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a GREEK DESIGNS

 1. Anabel diu:

  Abans de vacances van anar amb l’escola quatre dies a Londres per practicar l’anglès. Una de les visites era al British i allà van al·lucinar !!! n’hi havia un mogollón de ceràmiques gregues, de figures negres i vermelles, de tot tipus!!!!!!! vaig fer-ne moltes fotos.
  Llatí i grec, 2n Batx.

 2. Margalida Capellà Soler diu:

  L’enhorabona, Rocío! Ets tota una artista! Ara el poso al Facebook Fildelesclassiques Aracne! https://www.facebook.com/profile.php?id=100001004572995

 3. Moltes gràcies Anabel , espero que ens enviis algunes d’aquestes fotos i així les podrem classificar i comentar. Ja saps que pots fer una entrada aquí o al quod sumus.
  Endavant!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *