UNITAT 2

UNITAT 2:INSTRUMENTS DE CORDA PINÇADA

LA GUITARRA

L’ARPA

PACO DE LUCÍA

Paco de Lucia va ser un guitarrista espanyol molt reconegut internacionalment. Heu de fer de periodistes i buscar informació sobre aquest excepcional guitarrista.A la pàgina 21 del dossier teniu les preguntes que heu de saber contestar sobre ell.Després de corregir-les amb la mestra, escoltarem dues peces musicals.

La primera es diu EL CONCIERTO DE ARANJUEZ,un concert per a guitarra que va composar Joaquin Rodrigo i que Paco de Lucia interpretava molt bé,perquè era un virtuós de la guitarra.

La segona és ENTRE DOS AGUAS,la peça més famosa que va composar Paco de Lucía,però l’escoltarem interpretada per uns joves músics,no molt més grans que vosaltres,que ja saben tocar la guitarra molt bé.

A continuació tornarem a escoltar El concierto de Aranjuez, però ho farem d’una manera molt diferent.Intentarem escoltar  amb els ulls tancats. Heu d’aconseguir ficar-vos dins de la música, sentir la música, ja que la música té la capacitat de treure les nostres emocions i sentiments més íntims. Heu de deixar la ment lliure perquè vagi on vulgui: igual s’imagina un paisatge, igual pensa en alguna persona….

Després dibuixareu tot allò que us ha fet sentir la música i ho explicareu amb un petit redactat.

Altres instruments d’arreu del món: