UNITAT 3 LA VEU

UNITAT 3: LA VEU.

Sabíeu que la veu és considerada un instrument?

Cantar és la manera més natural de fer música,ja que tots portem al cos aquest instrument que és la nostra veu.Amb ella podem fer totes les coses que fan les altres famílies d’instruments.

Mira el següent video amb atenció per aprendre moltes coses sobre la veu humana:

Us deixo també uns quants enllaços perquè us poseu a prova de tot el que heu aprés:

REPASSEM ELS TIPUS DE VEUS

MOTS ENCREUATS

QÜESTIONARI TIPUS DE VEUS

ESCOLTA I DIGUES QUINA VEU SONA

ORDENA ELS TIPUS DE VEUS

Sabeu què vol dir cantar a capella? Vol dir cantar sense que t’acompanyi cap instrument ni cap base musical.

Això és molt difícil,ja que l’instrument ajuda a la persona que canta a no perdre l’afinació,ja que està fent les notes que has de cantar.

Hi ha grups que s’han especialitzat en cantar a capella, com el grup PENTATONIX.És un grup nord-americà que es va fer famós després de guanyar un concurs de talents.

Escolteu algunes de les versions que han fet de cançons conegudes.Tot el que sentiu és veu!Feu la prova d’escoltar amb els ulls tapats.A que no sembla que tot ho facin amb la veu?

PENTATONIX

 

Escolta i intenta dir quin tipus de veu sona:

Quan s’estudia la classificació de les veus quasi sempre s’agafen exemples d’un gènere que anomenem líric (òpera).A Espanya ha hagut i encara hi ha molts cantants de lírics famosos internacionalment: Maria Callas,Montserrat Caballé, Plácido Domingo; Josep Carreras,Alfredo Kraus…Si vols saber més coses d’alguns d’ells mira el següent vídeo:

VEUS LÍRIQUES

I per acabar aquest apartat de la veu us deixo un vídeo  amb una sel·lecció de veus extraordinàries del món del pop i del rock.Després de veure’l podeu comentar quines veus coneixieu,quines us agraden més o quines altres coneixeu que no han sortit.

VEUS EXTRAORDINÀRIES DEL POP I DEL ROCK