Tete Montoliu: piano solo


[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/avi/001_382388.rm" width="352" height="288"/]
Retrat biogràfic de la persona i el pianista de jazz Tete Montoliu a través del testimoni del seu nét, Jordi Blesa i Montoliu, altres familiars, amics, músics i periodistes experts.
Vicenç Montoliu Massana va néixer cec, l’any 1933, a Barcelona, en una família amb gran vocació musical. El seu pare formava part de la Banda Municipal de Barcelona i de la Gran Orquestra del Liceu, i la seva mare era molt aficionada al jazz. De molt petit, en Tete va estudiar música a l’Escola de Cecs i, més endavant, al Conservatori.
La sort li va arribar de la mà del vibrafonista Lionel Hampton, que, després d’escoltar-lo, el va convidar a afegir-se a la gira europea de la seva banda. Des d’aleshores va tocar amb gairebé tots els mestres del jazz: John Coltrane, Dexter Gordon, Stan Getz, Chet Baker, Paquito D’Rivera o Stephane Grappelli, entre d’altres.
Tete Montoliu va gravar més de seixanta discos, per exemple: “Body & Soul” (1971), “Tete!” (1974), “Tete a Tete” (1976), “Lunch in L.A.” (1979), “The Man From Barcelona” (1990) o “Tete en el San Juan” (1997).
Va morir l’any 1997, a Barcelona.
Entrevista a Tete Montoliu:

Font: 3ALACARTA

VÍDEOS I AUDIO:

Concert de Joan Manuel Serrat el 23 d’Abril de 1996. Tete Montoliu al piano
I un altre:

Vull que m’acariciïs:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *