Música àrab. Atrapasons.

Prepareu la catifa voladora perquè al.lucinareu més que un beduí al mig del desert del Sàhara!

Si l’Antàrtida és un congelador al mig del mar, el desert és una calefacció a l’aire lliure. Per refrescar els llargs viatges sota el sol, els beduïns es distreuen amb la “huda”, una cançó de caravana que marca el pas del camell. I quan es cansen, s’aturen als oasis, unes àrees de servei entre palmeres on els miratges es fan realitat.

Els dos relats animats d’aquesta edició de l’espai “Atrapatoons” estan inspirats en els sons i els instruments àrabs.

L’Atrapa-sons mostra com sonen un “mizmar”, un “rabab” i un “doholla”, tots tres instruments d’origen àrab, i recorda que els nòmades van escampar la seva música i els seus instruments per tot el desert del nord d’Àfrica i el Pròxim Orient. Tot seguit, dóna pas a la primera animació, ambientada al desert i acompanyada per música àrab.

Andrea Cubero, estudiant de flauta, interpreta un fragment del ballet “Sherezade”, de Nikolai Rimski-Kórsakov, precisament la música que acompanya el segon relat animat, inspirat en “Les mil i una nits” i en la història d'”Aladí i la llàntia màgica”.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/atrapatoons/922878.rm" width="352" height="288"/]

Font: Atrapasons

One thought on “Música àrab. Atrapasons.

  1. Carles Moll

    Ei hola, fa un temps (desembre novembre) vaig veure un programa a tv3/c33 d’un grup de música arab/mediterrània en català, cantava una noia primeta… morena amb els cabells curts algú té alguna pista??? no se quin programa era, planeta música potser??

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *