Odyssei navis nautae sumus.

La tripulació del Vaixell d’Odisseu està formada pels alumnes de clàssiques d’en Jordi Rincón Ribes de l’Escola Vedruna Gràcia de Barcelona, situada en un dels barris més emblemàtics de l’antiga Bàrcino romana.

vedruna gràcia

Enguany estem enrolats en aquesta aventura 54 tripulants: 23 discipuli et discipulae de llatí de 4t, 13 de llatí i grec de 1r de batxillerat i 18 de 2n.

Entre altres reconeixements hem rebut el Premi Blocs Catalunya 2010 en l’apartat d’educació, el Premi Didascàlia 2011, atorgat per la Revista Auriga, i el Centaure d’or 2011, concedit pel portal de Clàssiques Chiron.

La nostra primera participació a la Magna Celebratio, el festival de reconstrucció histórica de la veïna Baetulo, va ser el 2011, en la seva VII edició, convidats pels companys aràcnides dels IES Isaac Albéniz de Badalona i el Premià de Mar. Amb ells organitzem, doncs, des de fa ja sis edicions, els tallers dels LVDI ROMANI i l’SCHOLA ROMANA, protagonistes d’aquest nou blog.

Esperem que aquesta col·laboració inter scholas, que es repeteix enguany amb la XII edició de la Magna, perduri en el temps i en puguem celebrar moltes més. Llarga vida a aquest projecte!

Comments are closed.