Praesentatio

El projecte BAETULONIS SCHOLA consisteix en la col·laboració de l’alumnat de Clàssiques de secundària en la realització de la Magna Celebratio, el festival de reconstrucció històrica organitzat pel Museu de Badalona.

Nueva imagen

Té tres finalitats bàsiques:

  • L’aplicació pràctica dels aspectes teòrics apresos a Llatí i Grec, per tal d’assimilar-los millor i ser conscients de la importància de les arrels clàssiques.
  • La implicació de l’alumnat en les manifestacions culturals de la ciutat i la relació amb institucions de prestigi com el Museu de Badalona.
  • La interacció entre alumnat de diferents centres en la xarxa i a nivell presencial, per tal de compartir experiències i coneixements.

L’alumnat i professorat de dos centres de secundària, Institut Isaac Albéniz de Badalona i Escola Vedruna Gràcia de Barcelona, amb la col·laboració d’alumnes de l’Institut Premià de Mar en algunes edicions, ens encarreguem de documentar-nos, planificar, organitzar i dur a terme, degudament abillats, el taller de Ludi Romani i l’Schola de la Magna Celebratio, tot emmarcant la nostra participació en les directrius generals establertes pel Museu de Badalona, amb el qual mantenim una fluïda comunicació.

La plataforma que permet la coordinació entre tots nosaltres és el treball en xarxa i és per fomentar aquest aspecte fonamental del nostre projecte que neix aquest espai digital. En ell l’alumnat podrà trobar totes les novetats sobre cada edició, tant les accions a priori, com el seguiment in situ, les valoracions a posteriori, o qualsevol acte de difusió en general. A la pàgina Precedents, trobareu totes les publicacions anteriors en els blocs de referència fins ara, el nou espai BAETULONIS SCHOLA no és més que una continuació de la tasca realitzada fins al moment..

Es tracta d’una experiència molt consolidada, ja que el curs actual 2015-16 serà el setè en què hi hem participat. Des de l’edició del 2010, el Museu de Badalona ha continuant apostant per la nostra tasca i la predisposició de l’alumnat ha anat in crescendo, fins i tot entre exalumnes dels nostres centres.

1 comentari

  1. […] menys important és el fet de l’estrena d’aquest nou espai digital propi obert a qualsevol que vulgui conèixer la nostra tasca i col·laborar amb nosaltres. Partint […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *