Redirecció pàgina web del centre

Hem canviat d’adreça! Si el navegador web no us hi redirigeix, seguiu aquest enllaç.

Sereu redirigits al nou lloc en 0 segons. Feu clic aquí per cancel·lar la redirecció.

Diccionari Il·lustrat de Medicina/ Diccionario Ilustrado de Medicina

Us presentem aquest diccionari que s’ha estat fet amb l’ajuda de nens i nenes. A nosaltres ens ha agradat molt. Podeu buscar definicions, mirar l’atles i/o jugar.

https://www.diccionaridemedicina.app/web/es/

Os presentamos este diccionario que fue hecho con la ayuda de niños y niñas. A nosotras nos ha gustado mucho. Podréis encontrar definiciones, mirar el atlas y/o jugar.

https://www.diccionaridemedicina.app/web/es/

Guia per a docents

Felicitem a Afanoc per la seva iniciativa en l’elaboració d’aquesta guia per a docents!!!

L’Afanoc ha elaborat una guia pràctica amb orientacions per als docents dels centres educatius que tenen un o una alumna amb càncer a l’aula.
Per descarregar-vos la guia podeu clicar sobre la imatge i accedir a la pàgina oficial d’Afanoc.

Dia Mundial del Donant de Moll d’Os/ Día Mundial del Donante de Médula Ósea

El 18 de setembre es va celebrar el Dia Mundial del Donant de Moll d’Os, des d’aquí volem agrair i felicitar a tots els/les donants que ajudem al notre alumnat quan necessiten un trasplanatment./ El 18 de septiembre se celebró el Día Mundial del Donante de Médula Ósea. Desde aquí queremos agradecer y felicitar a todos/as los/as donantes que ayudan a nuestro alumnado cuando necesitan un trasplante.

Si vols saber-ne més pots mirar aquests vídeos:/ Si quieres saber más puedes mirar estos vídeos:

 

El nom de les coses

El nom de les coses

Totes les coses i els objectes tenen un nom i tots van ser inventats per nosaltres, els éssers humans. Aquest estiu us proposem que escolteu aquest conte i deixeu volar la imaginació… Descobriu o inventeu d’on ha sortit el nom de les paraules!

Conte en català

Escriviu una història, graveu un vídeo o una gravació de veu i envieu-la a escola@sjdhospitalbarcelona.org

Al setembre les revisarem i les compartirem.

El nombre de las cosas

Todas las cosas y los objetos tienen un nombre y todos han sido inventados por nosotros y nosotras, los seres humanos. Este verano te proponemos que escuches este cuento y dejes volar tu imaginación… ¡Descubre o inventa cómo algo consiguió su nombre!

Cuento en castellano

Escribe una historia, graba un vídeo o un audio y envíanoslo a escola@sjdhospitalbarcelona.org

En Septiembre los revisaremos y los compartiremos.

The Name of the Things

All the things and the objects have a name and they all were invented by us, human beins.  For this summer holidays we invite you to listen to this story-telling and give wings to your imagination… Discover or invent how something got his name!

English story-telling

Write a story, record a video or an audio. Send it to escola@sjdhospitalbarcelona.org

In September we will check them all and share them!

 

Calendari d’advent

Des d’aquí podreu seguir, cada dia, el calendari que han fet els nostres alumnes./ Desde aquí podréis seguir, cada día, el calendario que han hecho nuestros alumnos.

No patiu ni el Tió, ni el Pare Noel, ni els Reis estan confinats, podran venir a les nostres cases. Comença el compte enrere!!/ No os preocupéis ni el Tió, ni Papá Noel, ni los Reyes están confinados, podrán venir a nuestras casas. ¡Comienza la cuenta atrás!

IMG_20201201_080449
Clica aquí!

 

¡Que bien vuela Pepe!

“Que bien vuela Pepe”

                                 (Autor: Pablo)

Había una vez tres huevos. La madre estaba incubando los huevos, de pronto salieron del cascarón los pollitos. Era una familia de aves rapaces. Los pollitos se llamaban: Pepe, Pepito y Buscador. A Pepe le gustaba mucho volar a Buscador le gustaba mucho buscar cosas y a Pepito le gustaba mucho jugar. 

Un día Pepito estaba jugando y él no podía volar, entonces salió una serpiente venenosa y cogió a Pepito por la pata. Entonces la serpiente se lo iba a comer y Pepe, de golpe, salió volando de la nada. Entonces cogió a Pepito con sus garras y la serpiente solo le hizo un rasguño, aunque hubiese tenido muchas posibilidades de morir ya que era venenosa. Pero Pepe y Pepito alcanzaron a llegar al nido.

 Después de eso Pepe se fue a trabajar a un hospital. 

Os preguntareis ¿Qué hacía?

Pues era asustador de palomas, para que no hicieran caca, ni nidos, ya que tenían un helicóptero de emergencias que tenía que aterrizar en el techo del hospital.

Desde entonces Pepe vive con un señor muy majo que cuida de muchas aves rapaces y todas esas aves valen para 1 cosa: para cuidar que el helicóptero aterrice donde tiene que aterrizar. Ellas viven en jaulas mega grandes donde tienen mucho espacio para vivir. También tienen una jaula mitad grande, mitad pequeña que es donde duermen las aves. 

Cuando Pepe sale a volar es cuando más le gusta, ya que a todas las aves les gusta volar.

Los amigos de Pepe son: un búho, un halcón peregrino y otro búho gigante. 

Desde entonces Pepe va cada martes y cada viernes al helipuerto del hospital. Ningún ave puede volar tan alto como Pepe y nadie se atreve a molestarlo ya que con sus garras podría despedazar el cuello de las aves.

Si lo quieres ver ponte en la ventana y mira fijamente al cielo y al helipuerto. 

!Si tienes mucha suerte Pepe se posará en tu ventana y molará un montón!

 

 

 

Pepe, es una águila Harris, tiene 10 años y su función en el hospital es disuadir a las palomas de nidificar en la zona. Viene regularmente y sólo con su presencia es suficiente para disuadirlas de anidar en los techos. De esta forma el helicóptero puede aterrizar sin inconvenientes.

Aplicacions interessants per provar durant les vacances d’estiu!

Un munt de possibilitats/ Un montón de posibilidadeshttps://toolbox.mobileworldcapital.com/coleccions/ios

Destaquem/ Destacamos:

UNA REGATA VIRTUAL L’aventura de la navegació, els alumnes poden fer servir apps de navegació amb mapes, com Google my maps o Mobile History Map, per orientar-se i assenyalar el recorregut de les diferents etapes d’una regata imaginària. Com es «mourà» el seu vaixell? Amb l’aplicació Windy estudiaran la velocitat i direcció del vent que l’impulsarà. Tot el viatge quedarà documentat al quadern de bitàcola, a Google Drive o un diari de viatge de l’app Journi Blog

UN OASI DINS DE CASA  Oasi de Biodiversitat gira al voltant de la biodiversitat. L’alumnat pot documentar les plantes i animals  Google Drive i l’app Natusfera . En cas que no n’identifiqui l’espècie, podrà demanar ajuda a la comunitat de l’app o (en el cas de plantes i arbres) fer servir les aplicacions PlantNet i ArbolApp.

Repassem a l’estiu!!!

Si teniu ganes d’aprendre durant l’estiu, de manera entretinguda podeu fer un cop d’ull a les següents pàgines. I si obriu la pestanya de Recursos Educatius i RE Propostes del dia trobareu moltes activitats.

Para aprender durante el verano de forma entretenida podéis echar un vistazo a las siguientes páginas. I si abrís la pestaña de Recursos EducatiusRE Propostes del dia encontraréis muchas actividades.

Una mica de tot: / Un poco de todo:

http://www.edu365.cat/

http://www.ceip-diputacio.com/la%20motxilla.htm

http://www.xtec.cat/~mmontene/

http://www.xtec.cat/~dvert/

https://sites.google.com/a/xtec.cat/rdzereral/

Juegos educativos online Infantil y Primaria. Recursos TIC para padres y profesores

 

Matemàtiques/Matemáticas:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/problemesmatematics/

http://www.elquinzet.com/

 

Llengua/Lengua:

http://www.jverdaguer.org/jsmedia/005eficas/

https://www.symbaloo.com/mix/cicleinicial-llengua

https://www.symbaloo.com/mix/llenguacatalana9?searched=true

LECTURA EFICAÇ

 

Coneixement del medi/Conocimiento del medio:

http://www.recercaenaccio.cat/category/jocs-i-recursos-educatius/

http://icmdivulga.icm.csic.es/ocea-casa/?lang=ca

Activitats per entretenir-te en anglès durant les vacances!

Avui és l’última classe d’anglès d’aquest curs, per tant us oferim recursos del que es diu “Learning Zone”; podreu practicar durant les vacances./ Hoy es la última clase de inglés de este curso, por lo tanto os ofrecemos unas cuantas “Learning Zones”; podréis practicar durante las vacaciones.

Para los más pequeños.

Recursos para primaria.

Recursos para secundaria

Nivel ESO, bachillerato

Canal YouTube para aprender inglés/español

En aquesta web hi ha una biblioteca on et llegeixen els llibres! Cal registrar-se, animat t’encantarà!/ ¡En esta web hay una biblioteca donde te leen los libros! Es necesario registrarse, anímate te va a encantar. https://www.oxfordowl.co.uk/for-school/oxford-owl-ebook-collection

Si tens Netlix et recomanem la serie “The Magic School Bus”, són dibuixos d’una mestra que enseña als seus alumnes d’una forma molt entretinguda (continguts de ciències)./ Si tienes Netflix te recomendamos la serie “The Magic School Bus”, son dibujos de una profesora que enseña a sus alumnos de una forma muy entretenida (contenidos de ciencias).

Proposta del dia: Probabilitat animada

Avui ens toca treballar  la probabilitat i ho farem tot jugant amb la família Prob: el Prob verd, el Prob morat, la Prob taronja i el Prob vermell. A aquesta família els hi agrada molt menjar fruita, especialment les peres, les taronges, les prunes i les maduixes. A veure quina fruita aconseguiran menjar-se!!!

Hoy nos toca trabajar  la probabilidad y lo haremos jugando con la familia Prob: Prob verde, Prob morado, Prob naranja y Prob rojo. A esta familia les gusta mucho comer fruta, especialmente peras, naranjas, ciruelas y fresas. A ver que fruta conseguiran comerse!!!

PROBABILITAT ANIMADA

 

 

Proposta del dia: El penjat

Avui et proposem un joc que pots fer online o també pots fer en paper amb amics o algú de la teva família: el penjat! És un joc de paraules, on es tracta d’endevinar la paraula que ha pensat un dels jugadors. Pensa paraules fàcils o difícils i… comenceu a jugar!
Hoy os proponemos un juego que puedes hacer online o también en papel con amigos o alguien de tu familia: el ahorcado! Es un juego de palabras que consiste en adivinar la palabra que ha pensado uno de los jugadores. Piensa palabras fáciles o difíciles y… empezad a jugar!

Tens tres opcions diferents! / ¡Tienes tres opciones diferentes!

3

 

1

2

Proposta del dia: Listening Comprehension

La capacitat d’escoltar i comprendre és una de les més difícils quan es tracta d’un idioma estranger; més encara quan no veus la cara i la gesticulació de l’interlocutor. Avui hem posat diferents nivells per facilitar la tasca./ La capacidad de escuchar y comprender es una de las más difíciles cuando se trata de un idioma extranjero; más aun si no ves la cara y la gesticulación del interlocutor. Hoy hemos seleccionado ejercicios de diferentes niveles para facilitar la práctica.

Para los más pequeños, cantando y con imágenes es más fácil la comprensión.

Nivel primaria.

Listenings de todos los niveles, si ya sabes inglés.

Más listenings de todos los niveles, ESO.

 Ejercicios de escuchar y resolver.

Youtube Channels for learning and practice English/ Canales de YouTube para aprender y practicar inglés inglés:

https://www.youtube.com/channel/UCOqdD0FEau8BPDJWl0oxy1w

https://www.youtube.com/channel/UCzdHLjHljz5eR1UnmznUH7w

https://www.youtube.com/channel/UCGwA4GjY4nGMIYvaJiA0EGA