ESC.L’Albiol

El desembre de l’any 2015, un grup de 65 pobles  dels Pirineus, entre els que hi ha el nostre: Sant Julià de Cerdanyola, que tenen festes del foc i falles, van aconseguir que  aquestes festes fossin  declarades  Patrimoni Immaterial  de la humanitat per la Unesco.

Des de finals del 2015, tots els nens i nens de l’escola l’Albiol, des d’EI3 fins a sisè treballem  en el projecte  educatiu  Apadrinem el  nostre patrimoni: la Fia-faia. Aquest projecte es basa en l’apadrinament d’un element del nostre patrimoni monumental, cultural, immaterial o natural del poble  per part d’un centre educatiu.

L’element que la nostra escola va decidir apadrinar  és una festa tradicional del nostre poble: la Fia- faia.

La vàrem apadrinar per poder entendre i  conèixer  millor aquesta tradició del nostre poble i així poder-la difondre i fer que  aquesta festa tradicional, tant especial i màgica, continuï.

 Utilitzant la festa com a recurs didàctic  a través d’una metodologia de treball cooperatiu, amb la realització  de la recerca i l’anàlisi de diverses fons i en diversos formats i de la realització d’activitats diverses a l’entorn de la festa  treballem les                                                                                                                                            diferents àrees curriculars.

A part de treballar-la a  l’escola, participem en totes aquelles activitats i  actes  festius que s’organitzen al nostre  poble a voltant  de la celebració de la Fia-Faia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *