Sortida de 3r d’ESO a l’Espluga de Francolí

Com que el viatge fins a l’Espluga de Francolí és bastant llarg, vam sortir de l’institut més d’hora del normal, a les 7:30, aproximadament. Vam arribar uns minuts abans de l’hora prevista. Llavors, ens vam dividir en quatre grups i, per torns, vam anar fent les activitats.

La visita a la Cova de la Font Major ens va permetre veure per dins una cova llarguíssima convertida en museu, on s’ensenyen la forma de vida i els objectes dels habitants prehistòrics d’aquest lloc. La Cova és molt bonica, però ens va tocar una guia força rabiüda. Alguns ho van trobar una mica avorrit, però vam aprendre moltes coses i, a més, a uns quants els van venir ganes de fer, un altre dia, la ruta d’aventura de la cova, en què es camina pel riu subterrani amb vestit de neoprè, casc i llums de carbur.

Amb el tir amb arc vam poder posar a prova i practicar la nostra punteria. De tant en tant, les fletxes ens anaven a fora de la diana, però també vam fer bons trets i, fins i tot, vam rebentar globus a distància. També vam anar amb bicicleta de muntanya pels voltants de la cova, enmig de camps i prats plens de ginesta i de rierols. Al fons, sota les muntanyes, vam poder veure el famós monestir de Poblet. Vam fer també una cursa d’orientació en grup. El cert és que alguns es van desorientar a la primera i d’altres la van trobar ben fàcil.

I en el viatge de tornada…els professors i uns quants alumnes ens vam animar a cantar cançons de tot tipus! Un autèntic show.

Joan Silva (Coordinador 2n cicle d’ESO)

cova.jpg   tir_arc.jpg

Deixa un comentari