Mobilitat segura – Experiència amb cadira de rodes

La coordinació de l’IES juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, la Policia local de Manlleu, els Mossos d’esquadra i l’Associació de disminuits físics d’Osona (ADFO) organitzem un conjunt d’activitats sobre mobilitat segura (educació viària) adreçades als alumnes de 4t d’ESO.

Aquest programa inclou una xerrada sobre la conducció segura amb el ciclomotor, una altra xerrada sobre les conseqüències de l’alcohol i les drogues en la conducció, la elaboració de diferents dossiers i tests i una última activitat on una persona de l’Associació de disminuits físics d’Osona explica la seva experiència per tal que els nois i noies es donin compte, amb un cas real, de les conseqüències que pot tenir un accident de trànsit. Amb aquesta persona també es realitza una activitat pràctica amb cadira de rodes, amb l’objectiu de què experimentin, visquin, les dificultats de mobilitat que té una persona amb cadira de rodes.


El dia 20 de febrer ens van venir a fer una xerrada sobre les conseqüències dels accidents de trànsit, sobre les discapacitats físiques que poden provocar, els tipus de discapacitats que hi ha, els conflictes que causa tenir aquests problemes en la vida diària de les persones i de com intenten superar-los.

Aquesta  xerrada ens la va venir a fer un noi que pateix una discapacitat per culpa d’un accident que li va fracturar la medul·la espinal, la qual cosa el fa anar amb cadira de rodes. Em va semblar un noi molt simpàtic, optimista i amb molta força de voluntat.

Després de la xerrada que ens va fer a dins la classe, vam sortir al carrer, cada un amb una cadira de rodes, menys una pesona que l’ajudava, ja que pel carrer hi ha molts entrebancs que li dificulten el pas. Vam fer una volta fins a uns carrers més enllà de l’institut, per veure les complicacions que teniem. Per cert, en vam trobar moltes, i és per això que faig una crida a l’Ajuntament per a què solucioni aquestes barreres arquitectòniques, i així pugui ajudar a fer la vida més fàcil a tots els discapacitats de la comarca.

Aïda Espinosa – 4rt D

més fotos de l’activitat: veure la web de l’ADFO