ACTIVITATS DEL 3r TRIMESTRE. CURS 2015-2016

Algunes de les activitats que hem fet aquest 3r trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

SANT JORDI 2016

Una any per la festa de Sant Jordi l’Escola d’Almenar prepara tot un seguit d’activitats culturals.

REPRESENTACIÓ DE L’OBRA DE TEATRE: LES AVENTURES DE PINOTXO

Una any més durant el mes d’abril l’alumnat de l’escola porta a terme una espectacular representació teatral. Aquest any era el torn dels nens i nenes d’educació infantil i cicle Inicial. Van representar una adaptació de l’obra de PINOTXO.
VÍDEO DE LA REPRESENTACIÓ

FOTOS DE LA REPRESENTACIÓ
Podeu veure les fotos a la nova web de l’escola

LIPDUB DE L’ESCOLA D’ALMENAR

Aquest curs com activitat de final de curs l’àrea de música va plantejar una activitat musical que impliqués a tota l’escola. D’aquesta idea va sortir aquest divertit lipdub.

 

EDUCACIÓ INFANTIL

TALLER DE SANT JORDI 2016

Tot l’alumnat d’Educació infantil va fer un taller de plàstica per Sant Jordi.

Podeu veure les fotos a la nova web de l’escola

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

 

La setmana de Sant Jordi, les nenes i els nens de P-4 hem representat la llegenda de Sant Jordi. Com que ens agrada participar , l’hem repetida tres cops .Fins i tot un dels dies els nostres companys i companyes de P-3 van venir a veure la nostra actuació

Podeu veure les fotos a la nova web de l’escola

CONTEM CONTES A P5

Aquest curs l’escola participa en el projecte ILEC d’impuls a la lectura. Una de les experiències ha estat plantejar a la classe de P5 diferents maneres de contar un conte.

CICLE SUPERIOR

CIÈNCIA AL CARRER 2016

Un any més l’escola d’Almenar va participar a la Ciència al Carrer de Lleida. Dies abans vam preparar a la classe els experiments. Aquest any degut a la pluja la festa de la ciència va ser més curta i diferent…

Podeu veure les fotos a la nova web de l’escola

 

ACTIVITATS DEL 2n TRIMESTRE. CURS 2015-2016

Algunes de les activitats que hem fet aquest 2n trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

TREBALLEM AMB LES TÀBLETS I ELS PROJECTORS

Des d’aquest curs tot l’alumnat de l’escola ha començat a treballar amb tàblets diferents àrees del currículum.

DIA DE LA PAU 2016

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau  és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment, Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener i coincideix amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

Aquest any a l’escola vam voler fer un mosaic amb el lema: ” CONSTRUÏM LA PAU ”

CARNESTOLTES

Un any més vam celebrar la festa de carnaval a l’Escola. Aquest curs, com a part del projecte de lectura PINOTXO totes les disfresses eren de personatges d’aquest conte.

CONSELL DE DELEGATS 

Aquest curs hem endegat a l’escola el consell de delegats i delegades  amb alumnat de cicle mitjà i cicle superior. Mensualment el consell es reunirà amb la Cap d’Estudis i diferent professorat, per tractar diferents aspectes de la vida escolar.

TALLER DE PAPIROFLÈXIA

Ens ha vistitat en Ramesh Kumar. És un professor de la Índia que està recorrent les escoles del nostre territori ensenyant als nens la papiroflèxia del seu país. Amb un tres i no res, ha fet aparèixer una sèrie de dissenys a cadascun més sorprenent només utilitzant unes tisores i paper de seda.

EDUCACIÓ INFANTIL

ELS MOSSOS ENS VISITEN

L’altre dia van venir a l’escola els Mossos d’esquadra. Vam aprendre moltes coses però als nens i nenes d’infantil el que més ens va agradar va ser el cotxe…

ELS NENS I NENES DE P4 VISITEN ELS BOMBERS D’ALMENAR

Durant el segon trimestre del curs , els nens i nenes de P-4 , treballem el projecte dels BOMBERS . Una de les activitats que fem és anar a visitar el PARC de BOMBERS d’ALMENAR .

Enguany , el Christian i l’Ivan  ens van mostrar els diferents uniformes que utilitzen segons l’actuació que han de realitzar . Ens van explicar les característiques de cada uniforme i també ens en vam poder emprovar algun .

Al parc hi tenen diferents vehicles . Vam pujar al furgó de salvament i al camió i vam poder veure els equipaments de cadascun d’ells .

Gràcies Ivan i Christian . Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses sobre el vostre ofici

ELS COLORS A P3

Al  llarg  de tot el Cicle d’infantil es van treballant els colors, però potser és en el primer curs, a P-3 on es fa un treball més sistemàtic.Els primers colors a treballar són els primaris: roig, blau i groc  per passar posteriorment a experimentar les barreges i trobar els secundaris com el taronja, rosa, verd…En el treball dels colors podem observar com a partir d’un concepte es poden treballar diversos aspectes. Amb el color roig varem buscar joguines, experimentar amb el paper de cel·lofana i finalment fer-nos unes ulleres.Amb el verd varem pintar, aprendre la cançó, portar objectes d’aquest color de casa, retallar revistes i finalment fer un avet de Nadal.El color groc ens ha portat a fer barrets de cuiner, a aprendre la cançó, realitzar un Minion amb plastilina, a portar aliments grocs de casa i finalment hem fet una llimonada. Estava boníssima!!!

EL DIA A DIA A L’AULA DE P3. ELS HÀBITS

A l’arribar a l’escola iniciem les classes amb les rutines: pengem jaquetes, endrecem motxilles, cantem cançons, pengem els noms a l’escola, anomenem l’encarregat del dia.

Posem data i mirem el temps que fa.

Posteriorment passem a desenvolupar l’activitat que volem treballar. A mig matí esmorzem i tot seguit en acabar passem a jugar lliurement fins que arriba l’hora de l’esbarjo.

PSICOMOTRICITAT FINA

Un dels aspectes més importants a infantil i per tant a P-3 és el treball de la psicomotricitat i sobretot la fina, ja que ens permetrà utilitzar correctament els estris de l’escola; el llapis, els colors, les tisores, etc.. per tal de fer una bona lletra i uns treballs molt polids. Es per aquest motiu que dediquem moltes estones a fer treballar els dits! Fem collars, enrosquem i desenrosquem, fem plastilina, i repassem llargues línies en diverses orientacions. Mireu que bé ens ho passem!!!

TREBALLEM ELS CONTES A P5

Cada nen i nena escull un conte per explicar als seus companys de forma oral. Aquest conte el preparen a casa amb col·laboració amb la família i un cop el nen /a es sent preparat l’exposa al seu grup classe.
Aquest treball ens permet millorar el llenguatge oral: vocabulari i expressió. Utilitzem el conte perquè és un gran recurs per treballar la motivació i l’expressió oral (les emocions, les exclamacions, la tonalitat de la veu, el ritme del discurs, , etc.) així com el vocabulari, les frases fetes, la imaginació, la memòria …..
Amb aquesta activitat els nens i les nenes gaudeixen parlant davant dels altres, se senten els protagonistes i aconsegueixen més seguretat i millorar la seva autoestima.

CICLE INCIAL

VISITA A ALMENAR FRUITS

L’alumnat de Cicle Inicial van visitar les càmeres de fruita d’Almenar Fruits”. Vam descobrir el seu funcionament i que feia a dins hi molt de fred!!

ELS MOSSOS ENS VISITEN

L’alumnat de CI hem realitzat un taller de “Mobilitat segura”, on els Mossos d’Esquadra ens van mostrar, a través de jocs i activitats, per on hem de creuar i moure’ns pel carrer.

PINTEM

Ens agrada fer plàtica !

TALLER DE XOCOLATA

Aprofitant que arriba “La Mona”, anem a l’obrador Cal Gumer i fem una figura de xocolata de la patrulla canina ben bonica! Mmmmm!

CICLE MITJÀ

ELS MOSSOS ENS VISITEN

L’alumnat de CM hem realitzat un taller de “Mobilitat segura”, on els Mossos d’Esquadra ens van mostrar, a través de jocs i activitats, per on hem de creuar i moure’ns pel carrer.

MURAL DE CM

Mireu com aprenem a Cicle Mitjà !

mural CM

CICLE SUPERIOR

TALLER DE RECICLATGE AMB L’ALUMNAT DE L’INSTITUT  

Alguns alumnes de l’institut d’Almenar van venir a l’escola a fer un divertit i interessant taller de reciclatge.

XERRADA DELS MOSSOS D’ESQUADRA SOBRE INTERNET SEGURA 

Com cada curs, van venir uns agents dels mossos d’esquadra per fer una xerrada sobre internet segura

TALLER DE MÚSICA

RÀDIO PATI CARNAVAL 

El dia que vam celebrar carnaval a l’escola l’alumnat de 6è va fer una sessió especial de Ràdio Pati.

XERRADA DELS MOSSOS D’ESQUADRA SEGURETAT VIAL

Van venir uns agents dels mossos d’esquadra per fer una xerrada sobre seguretat vial.

ACTIVITATS DEL 1r TRIMESTRE. CURS 2015-2016

Algunes de les activitats que hem fet aquest 1r trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

XERRADA “LLEGIR A CASA, COM AJUDAR-LOS ” .  ENRIC QUERALT

LA CASTANYADA 2015

Una any més vam celebrar la festa de la castanyada al pati de l’escola. Vam cantar, ballar i menjar castanyes i panellets.

 

EDUCACIÓ INFANTIL

TALLER DE TARDOR

FEM LLIMONADA

A partir del color groc, els nens i nenes de P-3 han portat molts llimons. Vam decidir fer llimonada, com podeu observar hem pogut comptar amb la col·laboració de la practicant Mireia, la qua ens ha ajudat en tot moment.

En un principi fem un tast d’aquest fruit i l’observem per dins i per fora. Posteriorment realitzem el suc, l’endolcim i afegim unes fulletes de menta. Ja podem beure-la!!!!

TREBALLEM EL NOM

En el primer trimestre de p-3 es prioritza la identificació i reconeixement del propi nom i dels companys; ja entrat en el segon trimestre podem observar com els nens i les nenes intenten realitzar el seu propi nom amb plastilina tant per treballar el concepte de grafia o lletra com per potenciar la psicomotricitat fina.

 

CICLE INICIAL

FEM UNA MANDALA DE TARDOR

L’alumnat de cicle inicial ha fet unes boniques mandales de tardor com activitat de plàstica. Mireu que xules !!

ART EFÍMER

L’alumnat de primer hem confegit el nostre nom amb diferents materials. Com podeu veure ha quedat un treball molt bonic! Cadascú ha pogut escollir i manipular segons el seu gust

CICLE MITJÀ

TREBALLS DE NADAL

 

CICLE SUPERIOR

CONTACONTES AMB UNIÓ DE PAGESOS

Us presentem una de les activitats que vam realitzar els i les alumnes de sisè en col·laboració amb la Fundació Pagesos Solidaris. Es tracta d’un taller de contacontes de sensibilització vers la igualtat, la tolerància i la diversitat. Vam fer una reflexió conjunta sobre què ens fa iguals i què ens fa diferents, fins arribar a la conclusió que tots tenim els mateixos drets i deures tot respectant les nostres particularitats individuals.

VISITA D’USUARIS A LA BIBLIOTECA

El dilluns dia 30 de novembre l’alumnat de 6è vam fer la visita d’usuaris a la biblioteca. Allí ens van ensenyar com poder cercar llibres, tant a la biblioteca d’Almenar com a les d’arreu de Catalunya, mitjançant:  número, lletres, colors del llibre.

Va ser una activitat  molt interessant perquè ara sabem, una mica més, com gaudir de tot allò que ens ofereix la biblioteca.

RADIOPATI CASTANYADA 2015

El passat 30 d’octubre vam celebrar la castanyada a la nostra escola. Aprofitant aquesta festa els alumnes de sisè van organitzar una sessió de radiopati. Aquesta es va desenvolupar durant una estona del matí. Aquest cop van ser les i els de sisè B els encarregats de preparar el programa que va tenir diferents seccions: notícies, entrevistes, cuina, esports, acudits, música, etc. Va ser una sessió amb la qual tota la escola va gaudir i es va engrescar. Ara toca esperar la següent.

PASTORETS 2015

Una any més, i ja són molts, l’alumnat de CS van portar a terme la representació dels Pastorets al Local Social d’Almenar. Aquest any la representació tenia moltes novetats tècniques.

Vídeo de la representació

Fotos de la representació

ACTIVITATS DEL 3r TRIMESTRE. CURS 2014 / 15

Algunes de les activitats que hem fet aquest 3r trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

SANT JORDI

TEATRE. LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES

Com activitat de Sant Jordi, l’escola ha dut a terme la representació teatral de l’obra de Jules Verne: La volta al món en 80 dies. L’alumnat de 4t amb la col·laboració de l’alumnat de 3r i d’Educació infantil van fer una representació que va agradar tant a grans com a petits…

[youtube]

EDUCACIÓ INFANTIL

ACTIVITAT DE SANT JORDI 

El dia de Sant Jordi l’alumnat de EI i CI  van anar a la plaça de la biblioteca pública a veure un espectacle de titelles. Quin fart de menjar verdura…! 😉

ELS OFICIS

Els alumnes de P-4 en aquest darrer trimestre hem treballat els oficis. Per conèixer les seves característiques  hem visitat: un taller mecànic, una perruqueria, un obrador de pastisseria i  la parafarmàcia.

 

CICLE INICIAL

VISITA ALS CAVALLS DE CAL GUELDOS

El dia 11 de Maig els nens i nenes de cicle inicial vam anar a Cal Gueldos a muntar a cavall. Vam conèixer els costums  d’aquests animals  i com cuidar-los , També vam tenir l’oportunitat de muntar-los.

VISITA A LA BIBLIOTECA

Els nens de cicle inicial durant la setmana de Sant  Jordi ,van visitar la biblioteca municipal per escoltar contes i mirar una exposició anomenada Pessigolles.

CICLE MITJÀ

ACTIVITAT A LA NATURA

Els alumnes del cicle mitjà per celebrar Sant Jordi aquest any vam fer una sortida a dibuixar la natura. El dia era genial i vam fer uns dibuixos genials!!

De CM Natura 15

ACTIVITAT DE FOMENT DE LA LECTURA

L’alumnat de 5è visità les aules de 4t a fi d’explicar-nos el contingut del llibre : “El llibre d’encanteris de la vella taràndula”, de l’escriptor Jordi Folck que, el dia 8 d’abril, va visitar la nostra escola.

CICLE SUPERIOR

TALLER DE SARDANES

A l’abril a  les classes d’educació física del Cicle Superior, vam tenir una visita molt especial, la Gemma, una mestra de sardanes d’Alguaire. Amb ella ens ho vam passar genial aprenent a ballar sardanes amb un munt de jocs i músiques super divertides.

CIÈNCIA AL CARRER 2015

Un any més l’escola va participar en l’activitat de Ciència al Carrer de Lleida. L’alumnat de 6è i la seva senyoreta de ciències van poder mostrar tot un seguit d’experiments que durant el curs havien treballat.

 JOCS DEL MÓN

Dins de les activitats de col·laboració amb Unió de Pagesos, aquest curs vam fer una activitat de de jocs multiculturals. L’objectiu era conèixer alguns costums i practicar jocs d’alguns dels paisos de treballadors temporers.

TROBADA AMB L’ESCOLA PINYANA D’ALFARRÀS

Com cada any a final de curs l’alumnat de 6è de la nostra escola i els futurs companys d’institut de l’escola d’Alfarràs fem una trobada esportiva.

ACTIVITATS DEL 2n TRIMESTRE. CURS 2014 / 15

Algunes de les activitats que hem fet aquest segon trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

DIA DE LA PAU

Com cada any l’alumnat de l’Escola va portar a terme la setmana de la Pau. Durant tota la setmana es va treballar més a fons  l’educació per la pau a les diferents tutories. Vam acabar fent un mural per demanar la pau i la llibertat d’expressió.

EDUCACIÓ INFANTIL

TEATRE DE TITELLES

Aquest segon trimestre l’alumnat d’Infantil i de Cicle Inicial hem anat al Local Social a veure teatre.
L’obra ha estat Tutti Colori, a càrrec de la companyia de teatre l’Estenedor.
“L’alegria és fonamental per a viure i l’absència de colors no propicia gaire sentir-se content…. Poc a poc pintaran el poble i els propis vestits. Tot acaba amb una Gran Festa dels Colors.”

CARNESTOLTES A INFANTIL

El Carnestoltes ha arribat

i l’escola ens ha revolucionat.

Unes consignes ens ha donat

i molt guapos ens hem posat.

VISITA AL PARC DE BOMBERS D’ALMENAR

Els alumnes de P-4 al segon trimestre per completar el projecte dels bombers hem visitat el parc de bombers d’Almenar. Ens ho hem passat molt bé veient les demostracions que ens han fet els bombers de la seva feina, ens han deixat entrar al camió i també hem baixat per la barra.

Què divertit !!!

CICLE INICIAL

ACTE INAGURAL DE L’APADRINAMENT LECTOR

Un any més i dins de les activitats de foment de la lectura, l’alumnat de cicle superior i cicle inicial participen en l’activitat d‘apadrinament lector. Els alumnes grans són els padrins lectors i els alumnes petits els fillols. Padrins/es i fillols/es s’ajuden,aprenen un de l’altre i gaudeixen llegint..

VISITA D’USUARIS A LA BIBLIOTECA PÚBLICA

El divendres dia 30 de gener l’alumnat de CI vam anar a la biblioteca pública d’Almenar per aprendre el seu funcionament.

EL MÓN D’ALICIA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL

Els nois i noies de cicle superior ens han explicat uns contes a la biblioteca del poble, tot relacionat amb el meravellós món de l’Alícia en el país de les meravelles.

 

CICLE MITJÀ

TALLER MUSICAL

El dilluns 9 de febrer els i les alumnes del cicle mitjà vam realitzar un taller musical sobre la tuba. Va venir un músic de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i ens va explicar alguns trucs d’aquest instrument i d’altres. Vam aprendre molt i va ser molt divertit. Fins i tot vam poder provar de bufar-la nosaltres!!!

APRENEM A JUGAR A BITLLES AMB ELS PADRINS

Durant el mes d’abril, l’alumnat de cicle mitjà vam poder gaudir d’unes classes magistrals de bitlles portades a terme per uns excel·lents mestres, el senyor Josep i el senyor David.
Ens vam divertir molt i vam aprendre a jugar a aquest joc tan emocionant.

CICLE SUPERIOR

VISITA A LA BIBLIOTECA

L’alumnat de 6è van fer la visita d’usuaris a la biblioteca. Allí els van ensenyar com poder cercar llibres arreu de les biblioteques catalanes, i com trobar els llibres dins de la pròpia biblioteca; número, lletres, colors del llibre.

Va ser molt interessant perquè ara podrem agafar molts llibres.

També aquesta mateixa setmana, vam visitar l’exposició d’Alícia que hi ha a la biblioteca i vam agafar llibres d’animals fantàstics per explicar-los als altres nens de l’escola.

APRENEM A JUGAR A BITLLES AMB ELS PADRINS

La setmana del 9 al 13 de febrer, l’alumnat de cicle superior vam poder gaudir d’unes classes magistrals de bitlles portades a terme per uns excel·lents mestres, els jubilats d’Almenar.
Ens vam divertir molt i vam aprendre a jugar a aquest joc tan emocionant.

LA BATALLA D’ALMENAR

El dijous 9 d’abril, vam fer una petita exursió a peu a dalt del Pla per reviure la batalla d’Almenar que va tenir lloc el 1710. Tot gràcies al company Jaume Fernández, professor d’història de l’institut d’Almenar, que ens va fer una magnífica interpretació de tot el que va passar aquell dia de juliol. Va ser molt interessant imaginar-nos com lluitaven els 22.000 anglesos contra els 26.000 francesos, i molt més, pensar com el rei Felip V va caure a l’aigua en la seva retirada.

VISITA DE L’ESCRIPTORA MAITE CARRANZA

El14 d’abril ens visità la fabulosa autora de molts llibres i novel·les Maite Carranza. Ens va parlar d’alguns dels seus llibres com “Victor” i “Vols ser el nòvio de la meva germana?” i ens va explicar quines estratègies utilitza per escriure un llibre. Ens va agradar molt conèixer una autora tant brillant de novel·les com “Nissaga de Poder” o “Hermanas de Sangre”…

ACTIVITATS DEL 1r TRIMESTRE. CURS 2014 / 15

Algunes de les activitats que hem fet aquest primer trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

LA CASTANYADA
Un any més vam celebrar la festa de la castanyada al pati de l’escola. Els nois i noies de 6è al matí van fer un edició més de RÀDIO PATI i per la tarda vestits de castanyers i castanyeres van repartir castanyes i panellets.

VISITA DEL FORÇA LLEIDA A L’ESCOLA

Ve el Força Lleida a l’escola!!! El passat mes d’octubre van venir a l’escola tres jugadors de l’equip de bàsquet de la ciutat de Lleida. Ens van fer una xerrada interessantíssima sobre els valors a l’esport i després van jugar amb els alumnes de 6è. Ah!, i també vam poder entrevistar-los. Va ser una tarda de bàsquet genial!!!

Al finalitzar ens van regalar entrades per poder veure un partit al Barris Nord. Va ser genial.

GRAN RECAPTE 2014

Un any més la comunitat educativa de l’Escola d’Almenar va col•laborar amb Carites Almenar en el Gran Recapte 2014.

NADAL 2014

Com cada any vam celebrar el Nadal decorant tot el centre. Va venir el Camarlenc a visitar-nos i els més petits vam fer cagar la soca.

També un any més i una generació vam portar a terme la representació dels Pastorets d’Almenar

[youtube width=”600″ height=”400″]http://youtu.be/AqSJh4Xshzs[/youtube]

El Nadal dels més petits…

Al cicle d’infantil de l’Escola d’Almenar hem celebrat el Nadal.
Les nenes i els nens de P-3, P-4 i P-5  han donat menjar  a la soca, i l’han fet cagar; han escrit la carta als Reis Mags de l’Orient i l’han entregada al Camarlenc, i moltes coses més…
Mireu que bé ens ho hem passat!!!

El Nadal a Cicle inicial

Per Nadal l’alumnat de Cicle Inicial vam celebrar les tradicions del Nadal: el camarlenc, la soca , decorar l’escola… què divertit!

EDUCACIÓ INFANTIL

VISITA DEL MOSSOS

Els més petits de l’escola van poder fer una estona de policies. Això de tocar la sirena del cotxe era molt divertit.

TALLER DE TINT NATURAL
Les alumnes i els alumnes d’infantil, aquest primer trimestre, han realitzat un taller de tint natural amb l’artesana Carla de Ruiter. A la sortida de la tardor vàrem recollir fulles d’olivera i la pell de la nou; i amb aquests productes naturals hem realitzat un mocador tenyit emprant la tècnica de Batik. L’activitat ha estat subvencionada amb l’aportació de 5 euros per nen/a que ens fa l’AMPA . En aquest taller l’alumant d’infantil ha realitzat la decoració d’un mocador de cotó amb el verd de les fulles d’olivera i el marró de la pell de la nou.

P3

P4

P5

VISITA A LA BIBLIOTECA MUNICIAL

L’alumnat de CI va assistir a la biblioteca municipal d’Almenar i va participar en una activitat d’animació a la lectura. Vam riure molt !!!

VISITA D’UNIÓ DE PAGESOS

L’alumnat de CI va participar en una activitat on uns padrins que havien estat tota la vida pagesos, ens van explicar el seu bonic ofici.

CICLE MITJÀ

EDUCACIÓ VIAL

Fa poc els alumnes del cicle mitjà vam rebre la visita dels Mossos d’Esquadra, que ens van venir a explicar diferents normes per tal de millorar la nostra seguretat vial. Van estar molt simpàtics i vam aprendre molt!

CICLE SUPERIOR

EDUCACIÓ VIAL
La passada setmana, el 21 i 22 d’actubre, van venir els mossos d’esquadra a visitar-nos a l’escola.

Ens van fer activitats encaminades a la nostra educació vial. Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre molt.

VISITA A RÀDIO ALMENAR

Aquest divendres 24 d’actubre, els alumnes de 5è i 6è vam visitar la ràdio d’Almenar. La Pili i la Laura ens van ensenyar com funciona la ràdio per dins i ens van deixar parlar en directe. Va ser una experiència extraordinària.

>

VISITA DELS AGENTS RURALS
Aquest passat 5 de novembre ens van visitar els agents rurals de la comarca del segrià. Aquest any va haver algunes novetats, i és que vam poder observar parts d’alguns animals morts.

A part d’aquesta nova pràctica , vam experimentar amb les diferents eines que disposen per rescatar animals, observar-los, etc. Ens ho vam passar molt bé.

ACTIVITATS DEL 3r TRIMESTRE. CURS 2013 / 14

Algunes de les activitats que hem fet aquest tercer trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

CLOENDA DE L’APADRINAMENT LECTOR 2014

Les darreres setmanes de curs vam celebrar l’acte de cloenda de l’apadrinament lector entre l’alumnat de CI i CS. Va ser molt emotiu.ENTREGA DELS PREMIS LITERARIS DE L’ESCOLA D’ALMENAR: SANT JORDI 2014

Com cada abril, des de fa més de 30 anys, l’Escola d’Almenar , amb la col·laboració de l’AMPA, va celebrar el seu concurs literari; aquest any vam fer un acte d’entrega de premis molt bonic al Local Social d’Almenar.REPRESENTACIÓ DE L’ADAPTACIÓ DE L’OBRA ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES

Un any més a l’abril portem a terme una representació teatral d’alguna obra rellevant, aquest any l’alumnat d’educació infantil i cicle inicial han representat una adaptació de l’obra: Alícia al país de les meravelles. Aquesta obra amb més de 150 actors ens ha transportat a tots a un veritable país de les meravelles….

Gràcies a l’Ajuntament i als pares, mares i padrines per ajudar-nos a fer una obra tan lluïda.

FOTOS DE LA REPRESENTACIÓ

VÍDEO DE LA REPRESENTACIÓ

TORNEU-NOS LES NOSTRES COMPANYES
L’alumnat i el professorat de l’escola hem fet una acte al pati, per demanar que les prop de 300 nenes segrestades a Nigèria puguin tornar a casa seva.

PATI LEMA

 

EDUCACIÓ INFANTIL

CONTES PER SANT JORDI

Els nens i nenes d’educació infantil vam celebrar la diada de Sant Jordi escoltant contes a la plaça del Mercat d’Almenar.

Vam riure moltíssim quan l’Aina i el LLuc Gueldos, el Jordi i l’Adrià Solaní, l’Àxel Solé i el Jordi Larrull van sortir a representar la llegenda de Sant Jordi. Ho van fer molt i molt bé.

Després vam visitar les tradicionals paradetes de roses i de llibres que hi havia al costat de la nostra escola.ENS VISITA UN GRAN ARTISTA

El passat 30 d’abril vam rebre la visita de l’il·lustrador Francesc Rovira. Ens va mostrar les seves habilitats artístiques dibuixant caragolets, bruixes, dofins, conillets i girafes. Després ens va signar les seves il·lustracions i nosaltres li vam donar les gràcies amb un fort aplaudiment.

CICLE INICIAL

SANT JORDI 2014

Per Sant Jordi un conta contes a la plaça del poble ens va visitar i per arrodonir el dia les parades de llibres i roses hem mirat.

VISITA DE L’IL·LUSTRADOR FRANCESC ROVIRA

Pels vols de Sant Jordi a l’escola ens ha visitat un il.lustrador; en Francesc Rovira que ens va ensenyar la seva feina i molt ens ha agradat. Mireu que ens va dibuixar….

TALLER DE SANT JORDI. FEM UNA ROSA PER LA MARE

Sant Jordi arribat i els nens i nenes de C.inicial una rosa per la mare hem treballat.

ACTIVITAT A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL, L’ALUMNAT DE CS CONTA CONTES AL DE CI

Els nois i noies de cicle superior aquest any ens van preparar uns contes per explicar i nosaltres els nens i nenes de cicle inicial molt contents els hem escoltat.

ELS CIENTÍFICS DE PRIMER

Mentre l’alumnat de 6è estava preparant els experiments per la CIència al carrer, els nens i nenes de 1r també vam fer un munt d’experiments. Això de ser científic/ca va ser molt divertit.

CICLE MITJÀ

SORTIDA A LA NATURA

Aquest any per Sant Jordi l’alumnat de 3r i 4t vam sortir a la natura per dibuixar alguns dels arbres que vam veure. Vam gaudir d’un bonic dia de sol, vam fer esport i vam poder practicar el nostre art amb els dibuixos.

FEM PLÀSTICA !

Que bé ens ho passem amb la plàstica a l’escola!!!

ELS MESTRES EXPLIQUEN CONTES A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL

L’alumnat del Cicle Mitjà vam visitar la Biblioteca d’Almenar i els nostres mestres Maribel i Toni, juntament amb les bibliotecàries, ens van explicar un munt d’històries d’aventures apassionants.

Aquesta activitat la fem per fomentar la lectura entre els nostres alumnes… i funciona!

 

L’ESCRIPTOR JORDI FOLCH ENS VISITA

El passat mes d’abril ens va venir a visitar l’escriptor Jordi Folch. Ens va fer una xerrada divertidíssima sobre el món dels llibres. A l’acabar ens va signar alguns exemplars.L’alumnat de 5è visità les aules de 4t a fi d’explicar-nos el contingut del llibre : “El llibre d’encanteris de la vella taràndula”, de l’escriptor Jordi Folck que, el dia 8 d’abril, va venir a la nostra escola.

CICLE SUPERIOR

TROBADA ESPORTIVA ALMENAR – ALFARRÀS

Aquest passat divendres 13 de juny, els alumnes de 6è de l’Escola d’Almenar, vam fer una trobada esportiva amb els alumnes de l’Escola d’Alfarràs.

En aquesta trobada vam aprofitar per conèixer els que seran companys nostres el curs vinent, i vam participar en un munt de jocs al camp de futbol.Vam passar molt bona estona tots plegats