ACTIVITATS DEL 2n TRIMESTRE. CURS 2014 / 15

Algunes de les activitats que hem fet aquest segon trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

DIA DE LA PAU

Com cada any l’alumnat de l’Escola va portar a terme la setmana de la Pau. Durant tota la setmana es va treballar més a fons  l’educació per la pau a les diferents tutories. Vam acabar fent un mural per demanar la pau i la llibertat d’expressió.

EDUCACIÓ INFANTIL

TEATRE DE TITELLES

Aquest segon trimestre l’alumnat d’Infantil i de Cicle Inicial hem anat al Local Social a veure teatre.
L’obra ha estat Tutti Colori, a càrrec de la companyia de teatre l’Estenedor.
“L’alegria és fonamental per a viure i l’absència de colors no propicia gaire sentir-se content…. Poc a poc pintaran el poble i els propis vestits. Tot acaba amb una Gran Festa dels Colors.”

CARNESTOLTES A INFANTIL

El Carnestoltes ha arribat

i l’escola ens ha revolucionat.

Unes consignes ens ha donat

i molt guapos ens hem posat.

VISITA AL PARC DE BOMBERS D’ALMENAR

Els alumnes de P-4 al segon trimestre per completar el projecte dels bombers hem visitat el parc de bombers d’Almenar. Ens ho hem passat molt bé veient les demostracions que ens han fet els bombers de la seva feina, ens han deixat entrar al camió i també hem baixat per la barra.

Què divertit !!!

CICLE INICIAL

ACTE INAGURAL DE L’APADRINAMENT LECTOR

Un any més i dins de les activitats de foment de la lectura, l’alumnat de cicle superior i cicle inicial participen en l’activitat d‘apadrinament lector. Els alumnes grans són els padrins lectors i els alumnes petits els fillols. Padrins/es i fillols/es s’ajuden,aprenen un de l’altre i gaudeixen llegint..

VISITA D’USUARIS A LA BIBLIOTECA PÚBLICA

El divendres dia 30 de gener l’alumnat de CI vam anar a la biblioteca pública d’Almenar per aprendre el seu funcionament.

EL MÓN D’ALICIA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL

Els nois i noies de cicle superior ens han explicat uns contes a la biblioteca del poble, tot relacionat amb el meravellós món de l’Alícia en el país de les meravelles.

 

CICLE MITJÀ

TALLER MUSICAL

El dilluns 9 de febrer els i les alumnes del cicle mitjà vam realitzar un taller musical sobre la tuba. Va venir un músic de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i ens va explicar alguns trucs d’aquest instrument i d’altres. Vam aprendre molt i va ser molt divertit. Fins i tot vam poder provar de bufar-la nosaltres!!!

APRENEM A JUGAR A BITLLES AMB ELS PADRINS

Durant el mes d’abril, l’alumnat de cicle mitjà vam poder gaudir d’unes classes magistrals de bitlles portades a terme per uns excel·lents mestres, el senyor Josep i el senyor David.
Ens vam divertir molt i vam aprendre a jugar a aquest joc tan emocionant.

CICLE SUPERIOR

VISITA A LA BIBLIOTECA

L’alumnat de 6è van fer la visita d’usuaris a la biblioteca. Allí els van ensenyar com poder cercar llibres arreu de les biblioteques catalanes, i com trobar els llibres dins de la pròpia biblioteca; número, lletres, colors del llibre.

Va ser molt interessant perquè ara podrem agafar molts llibres.

També aquesta mateixa setmana, vam visitar l’exposició d’Alícia que hi ha a la biblioteca i vam agafar llibres d’animals fantàstics per explicar-los als altres nens de l’escola.

APRENEM A JUGAR A BITLLES AMB ELS PADRINS

La setmana del 9 al 13 de febrer, l’alumnat de cicle superior vam poder gaudir d’unes classes magistrals de bitlles portades a terme per uns excel·lents mestres, els jubilats d’Almenar.
Ens vam divertir molt i vam aprendre a jugar a aquest joc tan emocionant.

LA BATALLA D’ALMENAR

El dijous 9 d’abril, vam fer una petita exursió a peu a dalt del Pla per reviure la batalla d’Almenar que va tenir lloc el 1710. Tot gràcies al company Jaume Fernández, professor d’història de l’institut d’Almenar, que ens va fer una magnífica interpretació de tot el que va passar aquell dia de juliol. Va ser molt interessant imaginar-nos com lluitaven els 22.000 anglesos contra els 26.000 francesos, i molt més, pensar com el rei Felip V va caure a l’aigua en la seva retirada.

VISITA DE L’ESCRIPTORA MAITE CARRANZA

El14 d’abril ens visità la fabulosa autora de molts llibres i novel·les Maite Carranza. Ens va parlar d’alguns dels seus llibres com “Victor” i “Vols ser el nòvio de la meva germana?” i ens va explicar quines estratègies utilitza per escriure un llibre. Ens va agradar molt conèixer una autora tant brillant de novel·les com “Nissaga de Poder” o “Hermanas de Sangre”…

Deixa un comentari