ACTIVITATS DEL 2n TRIMESTRE. CURS 2015-2016

Algunes de les activitats que hem fet aquest 2n trimestre han estat aquestes:

TOTA L’ESCOLA

TREBALLEM AMB LES TÀBLETS I ELS PROJECTORS

Des d’aquest curs tot l’alumnat de l’escola ha començat a treballar amb tàblets diferents àrees del currículum.

DIA DE LA PAU 2016

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau  és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment, Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener i coincideix amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

Aquest any a l’escola vam voler fer un mosaic amb el lema: ” CONSTRUÏM LA PAU ”

CARNESTOLTES

Un any més vam celebrar la festa de carnaval a l’Escola. Aquest curs, com a part del projecte de lectura PINOTXO totes les disfresses eren de personatges d’aquest conte.

CONSELL DE DELEGATS 

Aquest curs hem endegat a l’escola el consell de delegats i delegades  amb alumnat de cicle mitjà i cicle superior. Mensualment el consell es reunirà amb la Cap d’Estudis i diferent professorat, per tractar diferents aspectes de la vida escolar.

TALLER DE PAPIROFLÈXIA

Ens ha vistitat en Ramesh Kumar. És un professor de la Índia que està recorrent les escoles del nostre territori ensenyant als nens la papiroflèxia del seu país. Amb un tres i no res, ha fet aparèixer una sèrie de dissenys a cadascun més sorprenent només utilitzant unes tisores i paper de seda.

EDUCACIÓ INFANTIL

ELS MOSSOS ENS VISITEN

L’altre dia van venir a l’escola els Mossos d’esquadra. Vam aprendre moltes coses però als nens i nenes d’infantil el que més ens va agradar va ser el cotxe…

ELS NENS I NENES DE P4 VISITEN ELS BOMBERS D’ALMENAR

Durant el segon trimestre del curs , els nens i nenes de P-4 , treballem el projecte dels BOMBERS . Una de les activitats que fem és anar a visitar el PARC de BOMBERS d’ALMENAR .

Enguany , el Christian i l’Ivan  ens van mostrar els diferents uniformes que utilitzen segons l’actuació que han de realitzar . Ens van explicar les característiques de cada uniforme i també ens en vam poder emprovar algun .

Al parc hi tenen diferents vehicles . Vam pujar al furgó de salvament i al camió i vam poder veure els equipaments de cadascun d’ells .

Gràcies Ivan i Christian . Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses sobre el vostre ofici

ELS COLORS A P3

Al  llarg  de tot el Cicle d’infantil es van treballant els colors, però potser és en el primer curs, a P-3 on es fa un treball més sistemàtic.Els primers colors a treballar són els primaris: roig, blau i groc  per passar posteriorment a experimentar les barreges i trobar els secundaris com el taronja, rosa, verd…En el treball dels colors podem observar com a partir d’un concepte es poden treballar diversos aspectes. Amb el color roig varem buscar joguines, experimentar amb el paper de cel·lofana i finalment fer-nos unes ulleres.Amb el verd varem pintar, aprendre la cançó, portar objectes d’aquest color de casa, retallar revistes i finalment fer un avet de Nadal.El color groc ens ha portat a fer barrets de cuiner, a aprendre la cançó, realitzar un Minion amb plastilina, a portar aliments grocs de casa i finalment hem fet una llimonada. Estava boníssima!!!

EL DIA A DIA A L’AULA DE P3. ELS HÀBITS

A l’arribar a l’escola iniciem les classes amb les rutines: pengem jaquetes, endrecem motxilles, cantem cançons, pengem els noms a l’escola, anomenem l’encarregat del dia.

Posem data i mirem el temps que fa.

Posteriorment passem a desenvolupar l’activitat que volem treballar. A mig matí esmorzem i tot seguit en acabar passem a jugar lliurement fins que arriba l’hora de l’esbarjo.

PSICOMOTRICITAT FINA

Un dels aspectes més importants a infantil i per tant a P-3 és el treball de la psicomotricitat i sobretot la fina, ja que ens permetrà utilitzar correctament els estris de l’escola; el llapis, els colors, les tisores, etc.. per tal de fer una bona lletra i uns treballs molt polids. Es per aquest motiu que dediquem moltes estones a fer treballar els dits! Fem collars, enrosquem i desenrosquem, fem plastilina, i repassem llargues línies en diverses orientacions. Mireu que bé ens ho passem!!!

TREBALLEM ELS CONTES A P5

Cada nen i nena escull un conte per explicar als seus companys de forma oral. Aquest conte el preparen a casa amb col·laboració amb la família i un cop el nen /a es sent preparat l’exposa al seu grup classe.
Aquest treball ens permet millorar el llenguatge oral: vocabulari i expressió. Utilitzem el conte perquè és un gran recurs per treballar la motivació i l’expressió oral (les emocions, les exclamacions, la tonalitat de la veu, el ritme del discurs, , etc.) així com el vocabulari, les frases fetes, la imaginació, la memòria …..
Amb aquesta activitat els nens i les nenes gaudeixen parlant davant dels altres, se senten els protagonistes i aconsegueixen més seguretat i millorar la seva autoestima.

CICLE INCIAL

VISITA A ALMENAR FRUITS

L’alumnat de Cicle Inicial van visitar les càmeres de fruita d’Almenar Fruits”. Vam descobrir el seu funcionament i que feia a dins hi molt de fred!!

ELS MOSSOS ENS VISITEN

L’alumnat de CI hem realitzat un taller de “Mobilitat segura”, on els Mossos d’Esquadra ens van mostrar, a través de jocs i activitats, per on hem de creuar i moure’ns pel carrer.

PINTEM

Ens agrada fer plàtica !

TALLER DE XOCOLATA

Aprofitant que arriba “La Mona”, anem a l’obrador Cal Gumer i fem una figura de xocolata de la patrulla canina ben bonica! Mmmmm!

CICLE MITJÀ

ELS MOSSOS ENS VISITEN

L’alumnat de CM hem realitzat un taller de “Mobilitat segura”, on els Mossos d’Esquadra ens van mostrar, a través de jocs i activitats, per on hem de creuar i moure’ns pel carrer.

MURAL DE CM

Mireu com aprenem a Cicle Mitjà !

mural CM

CICLE SUPERIOR

TALLER DE RECICLATGE AMB L’ALUMNAT DE L’INSTITUT  

Alguns alumnes de l’institut d’Almenar van venir a l’escola a fer un divertit i interessant taller de reciclatge.

XERRADA DELS MOSSOS D’ESQUADRA SOBRE INTERNET SEGURA 

Com cada curs, van venir uns agents dels mossos d’esquadra per fer una xerrada sobre internet segura

TALLER DE MÚSICA

RÀDIO PATI CARNAVAL 

El dia que vam celebrar carnaval a l’escola l’alumnat de 6è va fer una sessió especial de Ràdio Pati.

XERRADA DELS MOSSOS D’ESQUADRA SEGURETAT VIAL

Van venir uns agents dels mossos d’esquadra per fer una xerrada sobre seguretat vial.

Deixa un comentari