karakia: Urugai

“Karakia” mostra com és la cuina d’alguns dels trenta mil uruguaians que viuen a Catalunya i quins són els seus costums.

Uruguai, “el riu dels ocells”, és el nom que van donar els indis guaranís a les terres americanes situades al nord de l’actual Argentina. De fet, la relació amb aquest país, del qual l’Uruguai va ser una província, ha marcat part del caràcter, els costums i també la gastronomia dels seus habitants. Però els uruguaians també han rebut les influències d’altres països que l’han dominat: espanyols, brasilers o anglesos.
Igualment és d’origen italià la “pascualina”, una empanada d’espinacs que prepara en Fernando. Ell i els seus amics es troben a Segur de Calafell per celebrar una vetllada gastronòmica: “matambre”, “empanadas criollas” i “choripanes”, sense oblidar les infusions de “yerba mate”, tot un senyal d’identitat per als uruguaians.

L’altra gran icona són els “asados”. Un de multitudinari és el que organitza l’associació Los Botijas, de Rubí. Molta carn i també molta música, i especialment “candombe”, amb la sonoritat i els ritmes dels tambors d’arrel africana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *