TAXONOMIA DE BLOOM

La Taxonomia de Bloom i la Taxonomia Revisada de Bloom són eines clau per als docents.
Benjamí Bloom va publicar la taxonomia original en els anys de 1950 i Lorin Anderson i Krathwohl van fer revisions en el 2000. Però des de la més recent publicació de la taxonomia han ocorregut molts canvis i desenvolupaments que han de tenir-se en compte com per exemple els nous comportaments, accions i oportunitats d’aprenentatge que apareixen a mesura que les TIC es tornen tradicionals a l’aula.

Bloom representa el procés d’aprenentatge en diferents nivells. Això implica que el procés d’aprenentatge es pot iniciar en qualsevol punt i que els nivells taxonómicos més baixos estaran coberts per l’estructura de la tasca d’aprenentatge.

Mapa de la taxonomia digital de Bloom

Amés a més…

 

Pots consultar aquestes pàgines web:

  • http://eduteka.icesi.edu.co/articulos/TaxonomiaBloomDigital
  • Dossier d’aprenentatge. http://irinablanquerna.blogspot.com.es/2012/12/la-taxonomia-de-bloom.html

 

Aquest article ha estat publicat en T'agradaria saber.... Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *