SORTIDA AL PARC DE MALGRAT

El divendres 16 de març l’alumnat de P4 i P5 vam anar a passar el dia a Malgrat de Mar, al Parc de Francesc Macià.

Vam gaudir d’un bon dia de sol, envoltats de la natura i d’un entorn ben lúdic amb diferents racons molt estimulants.

Va resultar una sortida fantàstica ja que vam compartir moments de jocs, de riures, de companyerisme i complicitat.

A continuació podeu visualitzar les FOTOS.

 

 

 

L’ARRIBADA DE LA VELLA QUARESMA

Aquesta setmana ens ha vingut a visitar una senyora molt gran, sèria i un tant arrugada que es fa dir Vella Quaresma. Ens ha dit que ja n’hi ha prou amb tanta festa que hem tingut aquests dies que hem passat amb el Rei Carnestoltes i que ara hem de tornar a centrar-nos i continuar amb la nostra rutina.

VELLA QUARESMA

La Vella Quaresma té set cames i durant unes setmanes es quedarà a la nostra escola aprenent amb tots nosaltres. Cada divendres entre tots li haurem de treure una cama fins que tingui dues i pugui marxar.

Aquest divendres ja li vam poder treure una, per tant ja li queden 6 cames!!!

PRIMERA CAMA

EL CARNAVAL A INFANTIL

La setmana cultural també ha estat acompanyada de diverses activitats relacionades amb el carnaval.

El Rei Carnestoltes ens va donar un llistat de consignes per a realitzar cada dia de la setmana: anar en pijama, la roba del revés, un barret al cap, amb roba d’estiu i com si hagués passat un remolí.

1a Consigna

2a Consigna

3a Consigna

4a Consigna

5a Consigna

Vam celebrar el Dijous Gras portant a l’escola un entrepà de truita o de botifarra d’ou, i ens ho vam menjar tots plegats al nostre pati.

Dijous Gras

En les nostres aules vam aprofitar per dur a terme un taller de màscares i van quedar molt xules.

Màscares

Divendres a la tarda cada nen i nena va venir disfressat de casa seva i vam compartir la festa amb les famílies. Va haver animació infantil, música, ball, taller de pintar cares i la visita del Rei Carnestoltes. Vam passar una tarda molt agradable.

Fotos disfressa

Festa de Carnaval

JORNADES CULTURALS

Al llarg de la setmana del 5 al 9 de febrer s’ha dut a terme la setmana cultural entorn al nostre lema de centre “Emociona’t: un repte per a la nostra escola”. Hem aprofitat aquests dies per realitzar diferents activitats i renovar el nostre pati. El temps no ens ha ajudat, però continuarem amb les tasques iniciades.

Amb l’ajuda d’una mare de P3 hem pintat un petit mural en la paret del pati, on més endavant tindrem acabat el racó de les textures.

Mural Paret

També hem muntat unes taules de picnic que com podreu veure dóna molt de joc: espai de compartir, per conversar, pintar, esmorzar, jugar…

Taula Picnic

Vam decidir donar-li més color i vida al nostre pati, vam col·locar uns cistellets de diferent mida i vam plantar pensaments.

Cistells de flors

La botiga de Can Xic de La Garriga va venir a la nostra escola i en el pavelló ens van muntar un taller de joc molt divertit i interessant, que consistia en la creació de circuits partint de diferents materials. Molt bones idees per poder dur-les a terme en el nostre pati.

Taller Can Xic

Els alumnes de 6è van venir a les nostres aules per compartir amb nosaltres diferents activitats de relaxació que porten a la pràctica a les seves aules. Va ser una trobada molt relaxant i enriquidora.

Relaxació

I l’alumnat de 5è ens van representar en el seu hall tres espectacles de teatre. Els mateixos alumnes van redactar els contes i els diàlegs i van muntar l’escenari. Vam passar una estona ben divertida.

Contes alumnes de 5è

 

JUGUEM AMB EL BEE-BOT

A infantil, durant les sessions de TAC que es fa amb mig grup, ens estem familiaritzant amb el Bee-bot. És un petit robot amb forma d’abella que segueix les nostres instruccions mitjançant comandaments (avançar, retrocedir, girar) que hem de programar.

Us mostrem uns petits vídeos de les aules de P4 i P5.

 

CAGA TIÓ, TIÓ DE NADAL!

Després de gaudir durant uns dies del nostre Tió i alimentar-lo entre tots, avui l’hem cantat la cançó que tant li agrada.

L’hem picat ben fort i ens ha cagat jocs per l’aula i un dolç esmorzar. Finalment, ben contents i contentes, hem sortit tots plegats al pati per compatir les galetes i el torró de xocolata.

Fotos del Tió

 

 

HEM GAUDIT EN ELS RACONS I AMBIENTS

Ara que ja acaba el trimestre us volem explicar què bé ens ho hem passat i totes les coses que hem après.

Vam començar aprenent el funcionament, la dinàmica i les normes de cada ambient i racó de treball.

Sempre comencem amb una conversa inicial que ens ajuda a situar-nos sobre l’objectiu d’aquell dia. Mica en mica va sorgint diferents propostes que fomenten la nostra creativitat i de manera cooperativa i/o individual anem desenvolupant.

Un cop finalitzada la sessió ens hem adonat de la importància de tenir uns hàbits que afavoreixin l’ordre i l’endreça per tal d’agafar més responsabilitat i conviure-hi millor.

Les activitats es tanquen tal i com es comencen, amb una conversa. D’aquesta manera podem compartir i verbalitzar les experiències viscudes que formaran part del nostre procés d’aprenentatge.

Tot seguit us deixem un recull de fotos dels diferents racons i ambients duts a terme aquest trimestre.

Fotos P4

Fotos P5A

Fotos P5B

Construccions

JOC SIMBOLIC

 

 

L’ARRIBADA DEL TIÓ

Aquest dilluns vam rebre una carta del Tió on ens proposava un joc que consistia en buscar-lo i trobar-lo, i alhora ens demanava que l’acollíssim durant un temps a la nostra escola. Com que a fora feia molt fred i plovia, va decidir amagar-se en els nostre edifici. Imagineu-vos tot infantil buscant al Tió, quin enrenou!

Finalment el vam trobar, li vam donar la benvinguda i li vam trobar un espai per tenir cura d’ell. Quina il·lusió!!!

Arribada Tió