Campiona sobre rodes!

 

 

A la nostra escola tenim alumnes que són grans esportistes en diferents modalitats. Avui volem felicitar a la Laia Gabriel de 1r B, que el cap de setmana passat es va proclamar Campiona de Catalunya, en la seva categoria, després de guanyar una cursa de patinatge. La Laia pertany al Roller Sport, club de patinadors de Els Pallaresos.
Felicitats a ella i al seu equip!

 laia gabriel - 1rB

Pluja de Sons

La nostra escola ha participat en l’enregistrament.
El 10 de juny, a les 11 h del matí, donarem la nota amb aquesta cançó.

“Des del CdA Pau Casals estem duent a terme un projecte on ens agradaria que participéssiu tots els centres educatius de Catalunya que creieu que la música és un element importantíssim i bàsic per a l’educació dels nostres alumnes.
La nostra intenció és explicar novament al món, que estimem la música, que és indispensable pel nostre dia a dia, que ens acompanya en molts moments importants de la vida i volem que continuï sent indispensable en l’educació dels nostres infants.”

LES COLÒNIES DE 4t

Els i les alumnes de 4t vam anar els dies 27 i 28 d’abril a la casa de colònies el Xaloc a Calders (El Bages). Ens ho vam passar d’allò més genial. Aquí us deixem un gran recull de fotografies que vam fer entre els mestres i els monitors.

Al final vam poder aconseguir el pal de pluja pel Hamid i la seva família.

Colònies 4t 15-16
Cliqueu a la fotografia per accedir a la galeria de fotografies.

TARZAN!!!

Imatge de mimi aiza P1200467
Els alumnes de 3r i 4t de l’escola el passat dijous 14 d’abril van anar a veure l’obra Tarzan al teatre Metropol de Tarragona.

Aquesta obra era en anglès, eren dos personatges que ens explicaven una història d’amor entre el Tarzan i la Jane, la sorpresa va ser que alumnes de la nostra escola com la Carla Cortés, el Daniel Uriz, la Nerea Dieguez i la mestra Míriam Ayza van pujar a l’escenari a representar el que els personatges deien.

Va ser una obra dinàmica i divertida i on sobretot vam aprendre coses noves en anglès!

Ens visita Purificación Menaya

El passat 31 de març ens va visitar a l’escola l’autora Purificación Menaya. Els alumnes de cicle mitjà van llegir un llibre que havia escrit ella. Aquest era Dragón busca princesa. És un llibre que no tracta les princeses tal i com ho fan els contes tradicionals, sinó que mira més enllà i li busca ser protagonista de grans aventures. En aquest viatge s’hi afegeix un drac que busca una princesa.

Els alumnes van poder fer-li totes les preguntes que van voler i ella encantada les responia amb il·lusió. Els alumnes van quedar molt contents de les dedicatòries dels seus llibres, doncs van ser personals i intransferibles. A més a més de regalar-li alguns dibuixos fets pels alumnes.

Us deixem un recull de fotografies realitzades durant la sessió.

Ella també va deixar constància al seu bloc del seu pas per l’escola. Aquí us deixem l’enllaç per qui el vulgui consultar.

BLOC PURIFICACIÓN MENAYA

OMBRES XINESES

La senyoreta Nathalie ens va proposar una activitat que ens ha agradat moltíssim.

Les capses de sabates s’han convertit en pantalles per als nostres personatges.

Vam retallar el fons de les capses deixant 1 centímetre de marc per poder enganxar un full blanc.

Vam fer els nostres personatges, la nostra història…

Finalment no només hem gaudit amb l’experiència de la llum i l’ombra, hem fet expressió escrita i expressió oral (cadascú representava la seva obra).

D’aquesta manera, escriure i, fins i tot parlar en públic, ha estat molt divertit.

20160314_093059 20160314_093232 20160314_093733

Nens i nenes de 2n.

A 3r descobrim els minerals

Els nens i les nenes de tercer vam triar un mineral o una roca, la que més ens agradés, i vam investigar sobre ella. Després ho vam exposar un per un davant dels nostres companys i companyes.
Per altra banda, vam observar els minerals que hi havia a l’escola com els que alguns companys/es havien portat de casa, amb una lupa per poder treballar la duresa, el color i la brillantor.
Per últim vam fer una exposició oberta a tota l’escola, durant una setmana, amb tots els minerals que vam poder recollir.
Ens ha agradat moltíssim!

Imatge de previsualització de YouTube

Treballem la massa i el volum a 3r

Els nens i les nenes de tercer vam experimentar la massa i el volum observant la quantitat d’espai que ocupa un objecte.
Vam necessitar el següent material:
– Aigua
– 1 maquineta o bala
– 1 proveta
– 1 balança electrònica o de braços
Després de l’observació vam fer un càlcul matemàtic.
Va ser un experiment molt científic!

L’es meves experiències amb l’osset bru- joc on line

Dins de les acticitats que portem a  terme a l’escola, i més en concret com a escola verda,  està la de l‘ós bru, un osset que acompanya els nens i nenes de p-5 a les seves cases i els ensenya com podem fer per  millorar el món on vivim.

L’ós va acompanyat d’un conte  “10 coses que puc fer per ajudar el meu món” de l’autora Melani Walsh i  que els alumnes ensenyen a les  famílies. Desprès a l’aula expliquen les experiències que han viscut.

L’ós bru del Pirineu  es troba en una situació bastant  vulnerable amb extincions parcials en tota la seva distribució,  coincidint amb les zones més humanitzades Els perills a què s’enfronten són variats: canvi climàtic, destrucció de l’hàbitat, caça furtiva, caça accidental (amb llaços), augment de la pressió sobre l’hàbitat, etcètera.

Aqui us deixem un joc on-line “Descobrint l’ós bru del Pirineu” disponible en català, castellà i aranès. Gaudiu de les activitats!Imatge de previsualització de YouTube

Escola Verda

L’ hort escolar

L’hort de l’escola  ens està donant l’oportunitat d’incorporar una proposta d’educació ambiental i de sostenibilitat. Ens ajuda a establir-ho  com a eix organitzador a l’escola,   ja que permet estudiar i integrar sistemàticament cicles, processos, la dinàmica dels fenòmens naturals i les relacions que suposa aquest ecosistema.

Dins d’aquest marc, podem abordar l’aprenentatge d’altres àmbits de coneixement com les ciències socials, les matemàtiques, els llenguatges verbal o plàstic…

L’hort és a més un espai privilegiat per plantejar-nos preguntes, formular hipòtesis i experimentar. Ens possibilita el tractament de problemes reals que s’originen, desenvolupen i reformulen de manera natural, i també la vivència d’experiències que poden ser compartides i analitzades.

Nosaltres  hem plantat enciams, bledes… aqui us deixem una mostra d’una jornada a l’hort de les classes de p-4,  on els nens i nenes tenen contacte directe amb ell, activitat que els dóna l’oportunitat de  connectar-se afectivament amb el fet d’ajudar a néixer i desenvolupar elements vius. Imatge de previsualització de YouTube

 

Campanya recollida de mòbils, mobilitza’t per la selva

Benvingudes i benvinguts,

A l’escola  començarem la Campanya de recollida de mòbils ” Mobilitza’t per la Selva”que durarà fins el 15 d’abril.Imatge de previsualització de YouTube

“Mobilitza’t per la selva” és una campanya de reutilització  reciclatge de mòbils que l’Institut Jane Goodall promou, amb el suport de la primatòloga i conservacionista Jane Goodall, ambaixadora de l’Any del Goril·la 2009, Premi Príncep d’Astúries 2003, Premi Internacional de Catalunya 2015 i Missatgera de la Pau per Nacions Unides.

La campanya proposa allargar la vida útil dels nostres mòbils i, a la vegada, ens ofereix una forma fàcil i gratuïta d’aportar mòbils en desús (en funcionament o no). Amb això aconseguim:

Reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels    seus components,

Reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics, evitant la contaminació del medi,

Recaptar fons per als programes de desenvolupament sostenible, d’educació i de conservació en la conca del Congo i Senegal,

Recaptar fons per al Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga, on l’Institut Jane Goodall té cura de més de 150 ximpanzés rescatats, la gran majoria dels quals han arribat en pèssimes condicions després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars.­congo

L’escola Sant Sebastià vol participar en aquesta iniciativa organitzant una recollida de mòbils al centre.DSCN4654

Els mòbils en desús es poden portar al vestíbul de l’escola on trobareu unes caixes per dipositar-los fins el dia 15 d’abril.

Per cada 30 mòbils que es recullin s’obté un apadrinament gratuït d’un ximpanzé del centre de recuperació de Tchimpounga, per un any, dins el programa Chimpamig@s. Amb l’apadrinament envien un certificat del ximpanzé apadrinat i periòdicament ens informen amb les novetats del centre i avenços del ximpanzé apadrinat.­

A l’adreça www.mobilitzatperlaselva.org podeu trobar tota la informació del projecte.Imatge de previsualització de YouTube

Aquest curs, projectes de treball a l’escola

Aquest curs estem iniciant a l’escola una metodologia que es basa en oferir lleres que puguin ajudar als nens i les nenes a pensar per ells mateixos, a investigar, a aprendre dels seus errors i dels seus encerts i d’aquesta manera també a aprendre a ser crítics. Aquesta metodologia entra dins del  treball per projectes, on  es  busca crear una educació interdisciplinar amb un significat, en comptes de lliçons curtes i aïllades com s’ha fet sempre a l’escola tradicional.com-aprendre-a-fer-bones-preguntes-2-638

Què és un treball per projectes?

Tal com diu  l’Informe Delors Unesco, l’educació del segle XXI hauria d’estar enfocada a:

– Aprendre a conèixer

– Aprendre a fer

– Aprendre a viure

– Aprendre a ser

– Aprendre a emprendre

– Aprendre a atrevir-se

– Aprendre a ser crítics

Podem dir que el projecte de treball té un format obert, i aquest format obert permet estructurar i explicar una història que té relació amb nosaltres, amb els adults, amb els professors, les famílies i els nens. És fonamental la implicació de tots els alumnes  i fins i tot la de moltes altres persones.

Cóm iniciem un treball per projectes?

Hem de tenir en compte que hi ha diverses maneres per iniciar un Projecte de Treball:

– A partir de les preguntes dels infants.

– A partir de les seves preocupacions.

– A partir de les afirmacions dels nens i nenes.

– A partir de les seves experiències.

Els alumnes són els que fan l’elecció del tema que es treballarà. A partir d’aquí vindran:

  • HIPÒTESI.
  • RECERCA D’INFORMACIÓ.
  • ACTIVITATS.
  • ORGANITZACIÓ, CONVERSA, EXPERIMENTACIONS.
  • CONCLUSIONS.

A la classe de p-5B, classe d’en Frederick,  va sorgir  el projecte de treball “Països i ciutats on treballen els nostres pares”,  quan un nen va  explicar, a una  conversa col·lectiva, que el seu pare estava treballant a Londres.

A partir d’aquí els nens i nenes es van interessar per conèixer on estava Londres.

“Ens pots ensenyar coses de Londres?” van dir els alumnes.

I van començar a fer preguntes: si estava lluny o a prop, si hi havia guerres, si la gent portava sabates!.. i van fer arribar aquestes inquietuts al papà, mitjançant whatsapp, on  interactuavem des de l’escola i des de Londres. Van fer moltes preguntes, però no van tenir totes les respostes. Ells mateixos van anar ampliant els seus dubtes  amb recerca d’informació, amb hipotesis.

Un altre papá també  estava treballant fora de Catalunya,  a Bèlgica, i va sorgir el mateix interès, preguntes i inquietuts: “eren iguals els països?” “també parlaven anglès?” “hi havia també torres com  la del Big Ben?… tot un  aprenentage significatiu, tota  una nova experiència!

Gisane

Mestra p5B i coordinadora TIC

Imatge de previsualització de YouTube
images

Som escola verda, uneix-te al projecte!

Hola a tothom!

Com ja sabeu la nostra escola forma part del programa escoles verdes, programa que  sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.
images (1)

I, per tant, es plantegen tres grans objectius:

  • Ajudar a l’escola  a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.).images (2)
  • Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora de  l’entorn.
  • Afavorir l’intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.
  • El nombre de centres educatius adherits al Programa escoles verdes el curs 2015 / 2016 és de 640 (566 amb distintiu i 74 en formació). I nosaltres formem part!

Perque som i volem ser una escola oberta i activa, participativa i disposada a canviar.


planet-recicled

A L’ESCOLA LES  TRES ERRES:

Reduir

Reutilitzar

Reciclar

escola-verda-1-a-autoplay-9-638

dia_de_la_fruita

Fruita a l’escola

Benvolguts i benvolgudes,

Us informem que estem dins del Pla de  Consum de Fruita i Hortalisses  de la Unió Europea a les escoles, amb l’objectiu de potenciar l’alimentació saludable.fruita escola

Podem dir que desprès de les primeres experiències els nens i nenes estan molt contents quan hi ha fruita, mengen força,  tot i que hi ha algun dia que se sorprenen, sobretot quan els van posar pastanaga.

Realment l’èxit del pla es produirà quan vosaltres, pares dels alumnes, poseu  a la carmanyola de l’esmorzar fruita i que els mateixos nens siguin els qui la demanin. així que endavant amb aquest pla de consum saludable!

Les fruites que tindrem  el  DILLUNS, 29 DE FEBRER seran les següents:

*Pera d’hivern (180 g/alumne)

*Taronja (200 g/alumne)

*Maduixot (120 g/alumne)

Consumirem la fruita durant l’horari escolar, pot ser al matí com a la tarda, per tant es pot consumir per esmorzar o  berenar.

Us recordem les fruites que rebrem a l’escola al llarg de tot el curs:

MES PRODUCTE
GENER 2016 Mandarina, poma Fuji, pera
FEBRER 2016 Poma vermella, taronja, pastanaga
MARÇ 2016 Pera d’hivern, taronja, maduixot
ABRIL 2016 Maduixot, poma/pera, kiwi
MAIG 2016 Poma, nespra o albercoc, cirerol
JUNY 2016 Pera , cirera , préssec/nectarina o plàtan

Per qualsevol dubte o consulta que desitgeu fer, estem a la vostra disposició.

Us deixem un enllaç que us pot resultar útil on  s’informa, entre altres coses,  sobre un concurs de vídeos-selfies menjant fruita  o hortalisses, així que imaginació i creativitat! Envieu les fotografies i els vídeos al correu que surt al vídeo penjat a sota, però  també les podeu enviar al  de l’escola e3001826@xtec.cat, les anirem penjant al bloc i entre tots podrem fer un “movie” molt divertit. Tota la informació la trobareu aquí  www.fruitteam.eImatge de previsualització de YouTube.  Animeu-vos!

Imatge de previsualització de YouTube
images

En Jaume Copons ens visita a l’escola

L’escriptor Jaume Cupons ens va visitar el passat 29 de gener. Ell és l’autor del llibre de la col·lecció l’Agus i els Monstres. En concret, el primer llibre, Arriba el Sr. Flat. Aquest llibre ens l’hem llegit a l’escola i ens ha agradat moltíssim.

Aquell dia li vam poder fer moltes preguntes i ell ens les va respondre encantat. Llàstima que no va poder venir la Iliana, la il·lustradora, perquè també teniem preguntes per a ella. Per sort, ens les va poder contestar el sr. Jaume.

Al final ens va poder signar els llibres. Tindrem un bon record!

Nosaltres li vam agraïr la seva visita amb molts aplaudiments, donant-li les gràcies i amb unes carpetes plenes de dibuixos fets per nosaltres i d’escrits de tot allò que més ens havia agradat.

Tenim moltes ganes de poder seguir llegint la resta de llibres de la col·lecció.