Projecte “Al-Àndalus”

Arrel dels atemptats del passat Agost a Barcelona els mestres de sisè volíem treballar algun tema relacionat amb els musulmans i ajudar a tenir una visió del mon àrab molt més àmplia que la imatge dels terroristes.

A la nostra escola al començament de cada curs, els mestres, triem un eix tranversal que ens ajuda a donar noms a les classes i a fer diferents tipus d’activitats durant el curs, sobretot a la setmana cultural. Aquest curs és una màquina d’enigmes que ens transporta a diferents èpoques.

Aprofitant l’eix de l’escola la màquina va generar un enigma “1212 ens han vençut” i a partir d’aquí va començar la investigació.

Com que els mestres ja sabien tot el que volíem treballar i com volíem generar interès i motivació a l’alumnat, com activitats prèvies abans que la màquina generés l’enigma van veure el programa INFO K “junts contra la por” i van treballar conceptes com el Islam, l’estat Islàmic, religió, racisme,…

En aquest moment és quan els mestres van seqüenciar els continguts que voliem treballar des de  diferents àrees: català, castellà, coneixement del medi i plàstica. Es dona a conèixer el projecte als especialistes per a que puguin aportar i treballar el tema des de les seves àrees.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *