Anem al Delta!

L’estada al Delta de l’Ebre a 4t d’Educació Primària és un clàssic a la nostra escola. Des d’uns cursos ençà forma part d’un projecte multidisciplinar. A part de continguts de l’àmbit de coneixement del medi natural i social els alumnes n’assoleixen d’altres de diferents àrees. 

L’àmbit de la lengua catalana, es treballa la tipologia textual de l’email, com a eina de comunicació per a fer la reserva de l’autobús. En l’àmbit de l’educació en valors es treballen el respecte, la responsabilitat, la cooperació i en general hàbits cívics i de convivència. I en l’àmbit digital, en la dimensió d’instruments i aplicacions, es tracta la competència d’utilitzar programes i aplicacions per produir documents multimèdia, en aquest cas, s’elabora un power point d’un ocell del delta que s’exposa als alumnes de Cicle Inicial.

El projecte culmina amb l’estada al Delta de l’Ebre realitzant activitats relacionades amb el riu (salinització, arribada al mar, fauna, fauna i flora, conservació del medi ambient, entre d’altres), observació d’ocells a les llacunes, sobretot flamencs. I una visita al port pesquer de la Ràpita on els alumnes vivencialitzen els continguts tractats a l’aula sobre les característiques d’un poble de costa.

Les fotografies fetes pels mestres i penjades a les xarxes, juntament amb el material elaborat al Delta permeten als alumnes fer una transferència de coneixements i explicar-ho a les famílies.

La darrera activitat és una rúbrica individual del Delta que inclou la reflexió envers els aprenentatges fets, les interaccions amb els companys,el grup, la relació amb els mestres, la cura  del material… 

Totes les activitats que formen part d’aquest projecte compten amb un alt grau d’implicació i de motivació per part dels alumnes ja que des de ben petits ja saben que a 4t es va a l’estada.

Aquí en teniu una mostra i per veure’n més visiteu el facebook de l’escola Ferreries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *