ENS PODEN AVALUAR ALTRES MESTRES?

El procés d’avaluació és complex… Sovint ens centrem en avaluar als alumnes durant el procés. Tenim clares les fases d’avaluació del projecte i diverses eines per fer-ho: rúbriques, graelles observació diverses…etc, però, deixem que altres companys mestres del mateix nivell o d’altres comunitats en avaluïn el projecte a nosaltres com a docents?

Som capaços d’acceptar una opinió crítica dels nostres companys?

Podem acceptar comentaris dels nostres companys com ho han de fer els nostres alumnes quan són avaluats? Donem importància a la coavaluació en els alumnes, però no ho fem com a docents? Hem de revisar com ens avaluem com a mestres en els projectes?

I a la vegada, invertim nosaltres prou temps en avaluar com ens ha anat tot el procés a partir de preguntes com

Les activitats han estat diverses durant el projecte? S’ha afavorit la resposta per atendre a la diversitat d’alumnes i els diversos ritmes?

 

Què trobeu?

Un comentari a “ENS PODEN AVALUAR ALTRES MESTRES?

  1. Molt bones preguntes!!
    Crec que en general, com a docents, ens manca aquesta autoavaluació i coavaluació que tant reclamem per a l’alumnat.
    Per manca de temps, per inseguretat en la pròpia feina, per por a les crítiques que ens puguin arribar d’altres docents,… “mil excuses” per no voler avaluar i millorar la nostra tasca diària amb l’alumnat.
    Afegeixo una altra pregunta: per on podríem començar??

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *