Els pirates exposem als companys

Una vegada repartides les preguntes de l’índex per cada dos o tres alumnes, són els mateixos qui s’encarreguen de buscar la informació a casa amb l’ajuda de les famílies.

Cada setmana es treballa una pregunta. Els alumnes porten a la classe materials, murals, contes… per poder fer l’exposició a la resta de companys.

Ens disposem en semicercle, els xiquets i xiquetes expliquen la informació obtinguda i el material personalment elaborat, fent ús d’ell per a reforçar l’exposició. Torn obert de paraula! Els companys fan preguntes per aclarir dubtes.

Tota aquesta documentació la recollim al mapa conceptual que anem elaborant a la classe conjuntament. El material també queda exposat al racó dels pirates.

Posteriorment i de manera individual es realitza una fitxa de cadascun dels punts de l’índex per plasmar els conceptes apresos. Aquest recull de fitxes conformarà un dossier que a final de curs s’emportaran cap casa per explicar a les famílies tot el que han après.

Què us sembla implicar a les famílies en l’elaboració dels projectes? Trobeu beneficiós practicar les exposicions orals des de menuts?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *