Mirem o observem?

En l’àrea de medi natural l’observació pren una especial rellevància.  Intentem afavorir l’observació lliure , aprofitant la curiositat dels alumnes per conèixer el que els envolta i l’interès per explorar-lo. Tanmateix no deixem de banda  una de més guiada, amb unes pautes (guió) proposades pels alumnes, amb l’ajuda de la mestra , que ens serviran per acordar allò que volem observar.

En el nostre cas van ser aquestes:

  • Com tenen el cap?
  • Hi tenen orelles, boca, nas, ulls? Com són?
  • Com és el seu cos? Quantes parts es veuen?
  • Tenen potes? Quantes? Com són?
  • Tenen cul?

Donat que allò que volíem saber s’havia anat ampliant a altres animals, vam decidir que en petit grup o bé individualment, si era el cas, es faria l’observació de l’animal que més els hi agradava dels recollits en la sortida que havíem fet o havíem anat portant posteriorment i , que allò que hauríem observat, ho representaríem amb un dibuix. Què us semblen?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *