SESSIÓ 5: LES GAVINES I LES ARTS

Aquesta cinquena sessió ha tractat de les arts i la relació amb el leitmotive de les gavines en un relat o una pintura.

Hem escoltat l’audiollibre de l’obra  Juan Salvador Gaviota, a de Richard Bach, hem parlat de la cultura de l’esforç, de la constància, del fet de ser diferent i de la possibilitat d’aconseguir reptes encara que ningú no cregui en nosaltres, és a dir,  s’han posat a la pell del protagonista de l’obra. Hem ofert la possibilitat de respondre a unes preguntes per tal d’aconseguir una qualificació extraordinària.

Hem parlat de la creació literària, de la inspiració i reflexió que cal per a ser artista o escriptor, de què entenen els nostres joves per l’art, dels dilemes sobre l’art figuratiu i l’art abstracte i del seu desconeixement d’aquest darrer, hem puntualitzat que l’art no ens pot oferir només plaer; mitjançant la reflexió, ens pot aportar inquietud, tristesa, repulsió o alegria. Han conclòs que l’art els agrada més quan s’hi reconeixen o identifiquen en un objecte, un personatge o un paisatge. Han reconegut que els escriptors i els artistes sovint expressen o fan referència a aspectes relacionats amb els seu entorn de proximitat.

Tot seguit, hem iniciat el debat artístic a partir de l’obra d’art de Pedro Marzorati, Juego de gaviotas. Donde las mareas suben y bajan, inclosa a la coberta del dossier del projecte. S’ha proposat la confecció d’un catàleg digital utilitzant www.Popplet.com. Abans s’han mostrat diferents catàlegs en paper per tal que veiessin el resultat dels catàlegs digitals una vegada surten de la impremta. Se’ls han ofert les pautes que cal seguir per crear-lo i l’inclusió del peu de foto quan s’esmenta l’obra. S’ha utilitzat www.poplet.com es penjarà al padlet de cada grup.

Hem volgut finalitzar la sessió amb una cançó, i com no, l’hem cantada. La peça musical 100 gaviotas, del grup musical Duncan Dhu, ha estat la més idònia per finalitzar la sessió de les arts. La sessió ha estat molt positiva, els silencis captius per l’atenció i l’interès del tema han ofert gran satisfacció als estudiants i als docents.

S’ha tractat l’atenció a la diversitat, donant veu i responsabilitats a diferents membres del grup que, sovint, es queden en segon terme. S’ha detectat una gran participació i interès en un alumne que durant el curs mostra deficiències en la seva conducta i saber estar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *