COM FEM ELS PROJECTES?

REFLEXIÓ COMPARTIDA:

En el grup de treball de cicle infantil, ens hem proposat reflexionar sobre com estem duent a terme els projectes, i veure de quina manera podem millorar la nostra pràctica. A partir de l’elecció d’un projecte que ja s’ha fet, volem aportar millores en la metodologia de com es porta a terme.

Com es treballa per projectes a l’escola SOLCUNIT? Els/les alumnes trien un tema que els interessa. Es parteix dels seus coneixements previs siguin o no correctes. De manera conjunta es decideixen els aspectes que es volen treballar tenint en compte els interessos i les inquietuds dels alumnes. La mestra va dirigint la conversa per tal que les decisions s’ajustin al que considera que l’alumnat ha d’assolir. L’alumnat és el protagonista del procés d’aprenentatge i, com a tal, té un paper actiu plantejant hipòtesis, cercant informació, reflexionant, etc. Es promou el treball cooperatiu tant en petit com en gran grup. La implicació de les famílies en l’escola és un pilar fonamental per a desenvolupar el projecte.
L’equip de parvulari ha considerat triar el projecte “Els cavalls” a P5, amb la justificació que normalment al cicle d’educació infantil els/les alumnes decideixen treballar o estan interessats en temàtiques d’animals. Cal dir que a P3 es fa una sortida a la granja i a P5 a l’Aquàrium.

En moltes ocasions, un cop feta la sortida els/les alumnes s’han interessat per algun d’aquests animals. Malgrat això, els projectes es poden desenvolupar a partir de moltes idees o necessitats:

  • Succeeix algun fet particular a l’aula o a l’escola.
  • Els/les alumnes ho demanen, perquè s’han interessat per un tema.
  • Els mitjans massius de comunicació informen sobre algun fet.
  • Etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *