METODOLOGIA PROJECTE 100 GAVINES

PROJECTE 100 GAVINES

   Les activitats i tasques a realitzar estan programades en la seva gran majoria per realitzar-les en petits grups cooperatius on  s’assignarà la feina per rols. Es fixen 5 rols que es distribuiran entre els membres de cada grup: Coordinador del grup (marca el ritme de treball i verifica les tasques), secretari (custodia les tasques, ompli full seguiment, classifica als arxius i els puja al padlet), periodista-ornitòleg (selecciona les evidències gràfiques, relata la sessió i ho penja al twitter amb el hastag #100gavines), observador (detecta incidències, parla amb el professor fent de mediador i parla amb els membres del grup) i el publicista (presenta el projecte a les diferents aules i consciencia de la importància del projecte). Aquests petits grups estan formats a criteri del professorat i són totalment heterogenis.

  Tenint en compte el tarannà de l’alumnat hem procurat que tots puguin participar de manera activa i col·laboren efectivament en la resolució del projecte.

  Totes les tasques tenen un fil conductor: la pregunta guia així com l’estudi de la nostra protagonista, la gavina. Aquesta és el leitmotiv de la nostra recerca a tots els nivells:  biològic, ecològic, artístic… Tindrem tasques molt guiades com són les de construir un menjador i d’altres més creatives com la creació d’un flyer, creació catàleg d’art… Altres són purament de recercar d’informació, de redacció o de síntesi d’informació i d’altres de càlcul matemàtic.  Totes són activitats competencials relacionades amb la nostra pregunta guía.

   Cada grup construirà un mur digital amb el programa padlet on anirà penjant les activitats realitzades en cada sessió, fotografies del desenvolupament de la mateixa i vídeos. D’aquesta manera es veurà tot el procés d’aprenentatge que han seguit  durant tot el projecte. Aquest mur el podran visualitzar els altres grups i servirà també per comprovar si els objectius de cada sessió s’han anat complint. Cada sessió constarà d’una rúbrica perquè els alumnes es puguin autoavaluar i coavaluar així com la realització de reflexions a la finalització de les tasques: Què he après? Què he trobat més interessant? Què m’ha resultat més difícil o costós?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *