El següent pas: escollir bé la pregunta

Triar una de les preguntes que han anat fent els alumnes és una part important del procés i hi dediquem especial atenció perquè el que resultarà de l’elecció  ens ocuparà un temps i un esforç. Per tant, ha d’interessar, engrescar i  implicar,  a poder ser, tota la classe.

De totes les preguntes recollides en triem una. Però abans hem de fer memòria:  l’alumne que l’ha  proposada explica als companys perquè han d’escollir aquella pregunta.

Seguidament passem a realitzar la votació: cada alumne pot triar dos preguntes que li semblin interessants. Després del  recompte de vots es representa el resultat en un gràfic.

Finalment la pregunta escollida va ser ” Tenen orelles les abelles?” sorgida  a partir d’una de les sortides a l’entorn  que vam realitzar i on van recollir diferents mostres d’animalets.

La localització de la nostra escola en un ambient rural, ens permet realitzar sortides i poder observar de forma directa els canvis i fenòmens que s’esdevenen a l’entorn en totes les èpoques de l’any. Des de l’escola es promou aquest tipus de sortides.

Després de parlar-ne entre tots finalment van arribar a reformular la pregunta que ens guiarà el treball i a partir de la qual en sortiran altres:

“Fer conscients els nens i nenes de la importància de les preguntes és un dels continguts clau per aprendre ciències. Per això caldria assegurar-se que, al llarg del projecte curricular de l’àrea, no només apareguessin moltes preguntes, sinó que hi hagués espais específics en què es pogués reflexionar sobre la idoneïtat de cada tipus de pregunta.”

Martí, J. Aprendre ciències a l’educació primària. Graó

COM PODEM SABER SI LES ABELLES  TENEN ORELLES?

sdr
cof
cof
cof
Sortida
Sortida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *