El primer ordinador portàtil

Al bloc d’en Jordi Perales hi ha aquesta entrada en la que es mostra l’arribada de l’ordinador portàtil a finals dels anys 70 en un vídeo de la sèrie “Cuéntame como pasó”. El model que es mostra, per error, a la sèrie no va sortir fins l’any 1984. Era l’IBM 5155 que pesava 14,5 Kg i costava 4.200 $

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/Y29yUYBUBPw" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Visita al Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia “Leonardo da Vinci”

En aquest vídeo teniu un tast del que ofereix el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Milà.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/SV7AxbncC7c" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Si voleu fer la visita virtual a les sales del Leonardo Virtual, necessitareu instal·lar primer el Cortona Player. Es recomana fer la visita amb el Mozilla Firefox.

Activitat de recerca

Mireu la següent presentació en la que podeu veure quatre màquines dissenyades pel genial Leonardo. N’heu de triar una i fer un petit treball d’investigació provant d’establir si la màquina pot o no funcionar realment.

[slideshare id=250522&doc=les-maquines-de-leonardo-1201979633483650-4&w=425]

Màquina de plegar roba

Aquí podeu construir-vos una màquina de plegar roba. Aquest enginy es pot trobar sota diferents noms comercials i val molts diners (de 20 € cap amunt). Doncs per a vosaltres el cost serà zero.[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/FcX0z1uCSdc" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Funcionament del bloc

Aquest bloc és un espai adreçat als alumnes de 3r d’ESO de l’IES Joaquima Pla i Farreras. Només vosaltres podreu afegir comentaris i enviar informació. Cal ser molt curosos en el tipus de llenguatge que farem servir i evitar les expressions malsonants o les desqualificacions personals.

Trobareu fonamentalment dos tipus d’informacions. Per una banda els articles que admetran la possibilitat de fer comentaris i per una altra les pàgines que sempre seran espais de consulta per ampliar informació sobre determinats aspectes del curs.

Les vostres intervencions seran valorades tenint en compte la qualitat i originalitat de les vostres aportacions. Se us demana, sobre tot, que sigueu breus i aneu per feina. 

Endavant, doncs, i bona feina!

Benvinguts

Benvingut a Tecnologia x.0.

Aquest és el bloc de l’àrea de Tecnologia de l’IES Joaquima Pla i Farreras. Vol ser un espai de comunicació que permeti ampliar el nostre coneixement tecnològic de manera col·lectiva. Tot i que inicialment la informació s’adreça especialment als alumnes de 3r d’ESO, progressivament anirem incorporant els companys de la resta de cursos de l’ESO i el Batxillerat.

benvingut