Category Archives: ESO

Optativa d´Informàtica

La Informàtica és una assignatura optativa que podeu escollir a 4t d´ESO amb una dedicació de 3 hores setmanals. Però, què es fa en aquesta assignatura ?. Els continguts són molt variats, aquí teniu un resum de tots ells :

  • Xarxes Informàtiques : en aquest punt es dona una visió general de quins aspectes cal tenir en compte per al disseny d´una xarxa informàtica d´ordinadors i tipus de xarxes que podem muntar.

  • Sistemes Operatius : en aquest punt parlem dels diferents tipus de sistemes operatius que existeixen en el mercat (XP, Vista, MAC, Linux, lliures o amb llicència ) i fem una comparativa entre ells destacant les avantatges i els inconvenients de tots ells.

  • Disseny de pàgines web : en aquest punt aprenem a utilitzar programes d´edició de pàgines web ( dreamweaver, flash i altres ) i publicarem la nostre pàgina web utilitzant un servidor gratuït.

  • Les Webs 2.0 i els Blogs : en aquest punt aprenem a utilitzar les pàgines 2.0 i crearem cadascun un bloc on anirem publicant diferents continguts.( imatges, vídeos, enquestes, música i altres documents ( word, excel, powerpoint, o documents de l´openoffice )) Utilitzarem per això els blocs de l´Xtec i per tant caldrà disposar d´identificador i contrasenya. Si no la tens i vols demanar-la fes clic aquí.

  • Edició d´imatge, so i vídeo : en aquest punt editarem imatges utilitzant el Paint o el Gimp, editarem so amb l´Audacity i editarem vídeo utilitzant el Movie Maker del Windows. L´objectiu final d´aquest punt és publicar un vídeo en el youtube i penjar-lo després al nostre bloc.

  • Xarxes Socials : en aquest punt farem un repàs de les xarxes socials que existeixen a internet ( facebook, google, etc,…) i les possibilitats que donen per tal de compartir informació en un grup de treball que n´es l´objectiu final.

La metodologia de treball és la següent: la feina es publica en un bloc on s´explica que és el que s´ha de fer i quant s´ha de lliurar. Només utilitzem el soport digital i per tant oblideu-vos de lliurar quelcom en format paper. Tota la feina s´ha de fer a l´aula d´informàtica i voluntàriament es pot acabar, adelantar o preparar a casa. Un cop feta utilitzarem el correu electrònic per comunicar-nos.

 Si voleu veure els blocs, les webs i els treballs que han fet els vostres companys durant aquest curs poden entrar en el següent link :

http://hipolit.xtec.cat/blocs/informatica4rt

Recuperacions 4t d´ESO Tecnologia i Informàtica

 Recuperació de Tecnologia.

Els alumnes que figuren a continuació han de fer el dossier de recuperació de classe i fer l´exàmen de recuperació el dia 17 d´abril durant la classe partida : Alejandro Borrero, Manel Reina, Jesús Vilanova i Mónica Lema.

dossier de recuperació. ( en format Word )

Els alumnes que figuren a continuació han de lliurar els plànols de les peces G i H ( estructura de l´ascensor ) i el procés de construcció abans del dia 17 d´abril. En cas que no ho facin no recuperaran l´assignatura. Francisco Gutiérrez i Afzal Gull.

Recuperació d´Informàtica :

Els alumnes que figuren a continuació han de lliurar les activitats del curs que no han lliurat dins del plaç establert. Daniel Torrecillas i Francisco Gutiérrez . Aquestes activitats cal enviar-les per correu electrònica a jpolo3@xtec.cat abans del dia 17 d´abril.

Sortida de Tecnologia al Museu Industrial del Ter

El Museu Industrial del Ter  forma part del conjunt de museus del  Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica   de Catalunya. La visita al museu i la realització dels tallers es van  proposar amb dues finalitats, com activitat  del Crèdit  de Síntesi i com Activitat Mediambiental  centrada en el tema de l’Aigua i dirigida als alumnes de 1r d’ ESO.

Ha estat una activitat interdisciplinar proposada entre els departaments de Ciències Naturals i Tecnologia. La participació va ser de 82 alumnes, acompanyats de cinc professors. 

L’horari de les activitats va ser de 10:00 h del matí a 14:15  de la tarda.

Taller de Tecnologia hidràulica

El taller consistia en una visita guiada per l’exposició del museu i poder apreciar la vitalitat industrial del Ter Mitjà en els dos sectors productius més representatius: el tèxtil i les construccions mecàniques. S’observa com s’aprofita la força de l’aigua (energia cinètica) per obtenir energia elèctrica i l’ús de les turbines per obtenir potències més elevades.

Els alumnes han pogut veure les rodes hidràuliques i les turbines (La Francis de 1849)  i la  Fontaine, uns dels primers motors hidràulics instal·lats al Ter. Tot plegat, esdevé una exposició arqueològica industrial que ens porta a l’interior de la fàbrica tèxtil de cotó i la seva organització.

L’ambientació del museu reprodueix els espais i les activitats d’una antiga fàbrica, amb màquines cotoneres mogudes amb energia hidràulica ( carda, metxera, contínua de filar…) i com era el producte acabat: el fil.

Recuperacions 1er Trimestre

Recuperacions de Tecnologia del 1er Trimestre:

Els alumnes que hagin suspés el primer trimestre de tecnologia han de presentar un dossier amb els exercicis de recuperació que li lliurarà el seu professor/a. Aquest dossier cal portar-lo fet durant la setmana del 12 al 16 de gener del 2009.

Dossier de Recuperació per a 1er d´ESO

Dossier de Recuperació per a 4rt d´ESO.

Col·lecció nº4  d´exercicis per les PAU de Tecnologia industrial.

El departament de Tecnologia us desitja MOLT BONES FESTES.