“El cometa Halley” enviat perDavid Vargas Pons

El cometa Halley es un cometa gran i brillant que orbita al voltant del Sol cada 76 anys, encara que el seu període orbital pot oscil•lar entre 74 i 79 anys ( aquests canvis poden estar produïts per l’atracció de Jupiter o de Saturn ). És un dels més coneguts i dels més brillants dels estels de. Es va observar per última vegada a l’any 1986 en les proximitats de l’òrbita de la Terra, es calcula que la següent visita sigui en l’any 2061. Encara que existeixen altres estels més brillants, el Halley és l’únic estel que és visible a primera vista i el més ven documentat.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/J6rXPvThGk0" width="325" height="250" wmode="transparent" /]
El cometa Halley va ser el primer a ser reconegut com periòdic, la seva òrbita va ser calculada per primera vegada per l’astrònom Edmund Halley en 1705. Es va observar amb anterioritat a Europa a l’any 1472 per l’astrònom alemany Regiomontano, les observacions de dades mostren que va ser observat per primera vegada a l’any 239 a. de C.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Pbwz1NkvDxM" width="325" height="250" wmode="transparent" /]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *