Pluja d’estels, enviat per Noèlia Riu

Cada any, entre el 17 de Juliol i el 24 d’Agost en visita la popular pluja d’estels dels Perseids coneguda també com a Llàgrimes de Sant Llorenç.  Els meteors, popularment anomenats estrelles fugaces, són cossos gairebé microscòpics que a causa de la fricció amb l’atmosfera terrestre es posen incandescents i es volatilitzen. Són visibles per sota els 120km d’alçada,[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/RN6bm78PgCg" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

la seva brillantor màxima sol estar als 100 km. i a 20 km. normalment ja han perdut tota la seva energia. La pluja dels Perseids té el seu origen en les restes del cometa 109P/Swift-Tuttle, que té un període orbital de 130 anys. El seu radiant (lloc d’on semblen provenir) és de la constel•lació de Perseu, d’aquí el seu nom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *