“¡Eureka, Eureka!” (aportat per en Jordi Guiu)

pringran.jpg“¡Eureka, Eureka!”
Aquesta frase va sé dita per: Arquimedes, que vol dir; He trobat!
S’usa per a expressar l’alegria produïda per haver trobat la solució a un problema.
Arquimedes va ser  un matemàtic grieg, físic, ingenier, inventor y astrónom. Va ser un dels ciéntifics de l’ antigüetat clàssica.
Va crear un sistema numèric posicional per a escriure nombres molt grans; va inventar una màquina per a l’elevació d’aigua, el cargol d’Arquimedes així com la balança que porta el seu nom; va enunciar la llei de la palanca el que li va portar a proferir la cèlebre frase
Doneu-me un punt de suport i mouré el món

“¡Eureka, Eureka!” o va dir per:
Quan Hieró va arribar al tron, va voler oferir als déus una corona d’or com a mostra de gratitud. Va encarregar el treball a un important orfebre de la cort, a qui va donar una quantitat determinada d’or per a la seva realització. Un cop pesada es va aprobar el treball, i va ser expossada a un temple. Al cap d’ un temps i va aver una sospita sobre la corona. Un romor que la corona no era d’ or. El rei li va encarregar a Arquimedes que comproves avera si era vritat o mentida, amb la sola condició que no fes malbé la corona, ja que es trectava d’una ofrena als déus. Preocupat per la solució d’aquest problema, Arquimedes pensava contínuament en la solució, fins que un dia, en entrar en un bany, va observar que quant més se submergia el seu cos, major quantitat d’aigua sortia de la tina. Va ser llavors quan es va adonar que per aquest camí podria trobar els elements necessaris per a trobar la solució. Eufòric, va tornar a casa corrent i completament nu, tot cridant pels carrers: “Eureka, Eureka” (que en grec significa: “ho he trobat, ho he trobat”).
A Arquimedes només li va caldre aplicar la intuició que havia tingut als banys per descobrir el frau de la corona.

3 thoughts on ““¡Eureka, Eureka!” (aportat per en Jordi Guiu)

  1. German

    Béé Guiu!!!!

    Bon aport!! jaja et diré un secret! :
    -“Eureka , eureka! He trobat la forma de qué la Jordina ens posi moolts positius :P”

  2. Jordina Post author

    German!!!!! jo he trobat la manera de que algun de vosaltres us motives alguna cosa, evidentment que ho tindré en compte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *