Els vuit afortunats

(Això va syamaguchi.jpgobre tot pels alumnes de 2n, recordeu que podeu col.laborar fent aportacions i comentaris)

“Els vuit afortunats”, amb aquest nom es coneix a les vuit persones que van sobreviure a les dues bombes atòmiques llençades pels nord-americans a la Segona Guerra Mundial sobre el  Japó l’any 1945. Tots vuit es trobaven a les dues ciutats on van caure les bombes, Hiroshima i Nagasaki, els dies 6 i 9 d’agost d’aquell any

Pots trobar més informació a Internet sobre els vuit afortunat si busques posant el nom de dos d’ells: Enemon Kawaguki i Tsutomu Yamaguchi. 


6 thoughts on “Els vuit afortunats

 1. Jordina Post author

  Sí , Èlia , és el vídeo més complert que jo he trobat a la xarxa, gràcies per la participació.

 2. Germán

  Mare meva, els Nord-Americans. Pocs supervivents. Crec que he trobat el nom de la nena la cual et parlava l’altre dia a la classe, la noia que sortía corrent despullada. Es diu Kim Phúc, i ara mateix és major d’edad i té moltes cremadures a causa de la catàstrofe.

  Links de fotos seves:

  http://www.annebayin.com/kim%204%20web.jpg (Foto actual, amb el seu fill on és poden veure les cremadures a la seva esquena.)

  http://www.gallerym.com/images/work/big/pulitzer_nick_ut_vietnam_napalm_kim_phuc_6872_L.jpg (Foto bestial, en la cual corria per la seva vida, juntament amb més gent. La foto és molt famosa. )

 3. Jordi Selva

  La història dels 8 afurtunats es molt impresinant. Que un home agui sobreviscut a dos bombes atòmiques i no hagi mort en els següents anys per la rediacio.

 4. Èlia Martínez

  La història del vuit afortunats és impressionant. Veure com queia la bomba tan a prop seu…
  I el més díficil sobreviure. Encara no entenc com Tsutomu no ha mort igual que l’Enemon i els altres supevivents al estar exposat a tanta radiació.
  I l’explosió i la manera en com va arrassar el lloc és impresionant. La veritat veure com es explota i es destrueix la ciutat a on estas i veure que tu pots morir en qualsevol moment com tota aquella gent ha de ser aterrador. Encara és sort que hi hagi un supervivent viu encara.

 5. mariona & silvia

  olaaaa!!!!!!
  aqell video sta mol b!!!!xo q numes i agin 8 supervivens q agin aguantat ls bombes…
  qina po sta alla i qin mal q deuen fe aqelles cremades!!!!!!!!!!!!!

  wenu marxem 😀

  adeuuuu!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *