El vestit nou de l’emperador

Durant aquest trimestre, a part de preparar la cantata que vam interpretar a l’auditori i que interpretarem al centre Aspros el 7 de juny, també hem estat preparant una activitat que ens ha agradat moltíssim amb la Laia, la nostra mestra i practicant de música.

Durant unes quantes setmanes hem estat treballant per sonoritzar el conte del “vestit nou de l’emperador” a part d’aprendre la cançó de lladre i una dansa dels paisos de l’este, la Troika.

Els nens i nenes de 6è vam interpretar el treball fet als nens i nenes del parvulari i, el resultat va ser aquest.

 


DONA LA NOTA: Pluja de sons

Des del CdA Pau Casals estan duent a terme  un projecte on hi participem tots els centres educatius de Catalunya que creieu que la música és un element importantíssim i bàsic per a l’educació dels  nostres alumnes.

La nostra intenció és explicar novament al món, que estimem la música, que és indispensable pel nostre dia a dia, que ens acompanya en molts moments importants de la vida i volem que continuï sent indispensable en l’educació dels nostres infants.

VÍDEO OFICIAL:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gp95IEUIFSE[/youtube]

KARAOKE

LLETRA

CANTATA: Els timbalers

Ahir va ser el gran dia pels nens i nenes de sisè. Juntament amb moltes altres escoles de la ciutat vam estrenar l’obra “Els Timbalers” a l’Auditori Enric Granados.
Aquesta cantata ha estat creada per a la ocasió i està composada per Gerard Valverde i amb text de Roser Ros.
Enguany, un any més repetirem la cantata un dels centres Aspros de Lleida, ben aviat us direm com.
Des de l’escola volem agrair la implicació de totes les escoles participants i de l’orquestra simfònica de Lleida, però molt especialment a la nostre directora Dolors Ricart, que ha estat en tot moment al peu del canó i amb nosaltres.
Aquestes són els nostres IMPRESSIONS I SENSACIONS:

I un recull fotogràfic.

La batucada: de l’esclavatge a la festa.

El passat dia 3 de febrer vam anar a l’Auditori a escoltar una audició. uns quants nens i nenes de sisè hem redactat la nostra opinió.
Sergi Gómez:
Vam veure un espectacle molt emocionant i emotiu que et donava ganes fins i tot de seguir el ritme i ballar.
Aquesta batucada m’ha agradat molt perquè els actors ho han fet molt bé i han sapbut explicar bé els instruments.
Instruments que recordo:
Repenique: es un instrument de percussió.
Tamborin: també es de percussió.
Agogo: són com unes campanes.
Surdo: hi ha 3 tipus, surdo de 1a, de 2a i de 3a uns més greus i altres més aguts.
Caixa: és de percussió i es podia ficar amb bordo i sense.
Alejandro:
La batucada em va agradar molt, com ho explicaven i també com la feien, la posada en escena em va semblar curiosa i divertida. He après que els portuguesos van anar a conquerir les terres de Brasil, van esclavitzar gent africana per que explotessin aquelles terres. La cultura africana no es va perdre en aquelles persones perquè ells la continuaven fent. La batucada la tocaven principalment amb instruments de percussió. Hi havia el “surdo”,el “agogo”,la caixa, entre altres. En aquesta batucada s’ha barrejat la història, el teatre i la música. M’ha agradat molt!
Albert Gras:
L’audició em va semblar divertida.
Vaig aprendre noms d’instruments, ritmes de batucada i noms de deferents tipus de sambes.
En general l’audició va estar molt be i em va agradar molt !
Àlex S.:
La sortida em va agradar molt. Era una batucada diferent, que tractava sobre una noia que estava a l’aeroport per agafar un avió cap al Brasil. El vol es va retardar i la noia va decidir ficar-se a llegir un llibre sobre la història del país que anava a visitar. Van començar a sortir músics explicant quins instruments eren els que tocaven i n’hi havien de molt estranys, com per exemple el Surdo.
Hi havia molta gent d’altres escoles de Lleida . He aprés moltes cançons del Brasil.
A més a més de gaudir de l’espectacle, vaig veure a molts amics meus.
Marc Enfedaque:
L’ audició estava força bé però un detall que els hi donaria seria que parlessin més fort perquè nosaltres que estàvem a 3 fila gairebé no sentíem res.
Quina pena d’ aquest petit detall perquè sinó l’ audició hauria quedat d’allò més bé.
Jo ,personalment, he après història de ja fa molts anys, ritmes que no coneixia i instruments que no havíem treballat a classe, perquè a classe de música ja havíem treballat alguns altres instruments.
Ainara:
A mi m’ha agradat molt la batucada és molt divertida, també he après uns quants noms d’instruments tot i que eren una mica estranys.
M’ha agradat molt la batucada perquè començava amb un tipus de teatre i t’anava explicant una mica la història dels instruments de la batucada i la relació que hi havia entre els instruments i el Brasil ja que els instruments provenen de el Brasil .

CÀNON DE PACHELBEL

Durant el primer trimestre vam mesclar el cànon de Pachelbel amb cançons de la nostra terra formant el “Bon dia Pachelbel”.
Aquest trimestre…
… hem ficat la base harmònica plagada i arpegiada al cànon i ens ha quedat així:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bWN1rURsflY[/youtube]