La batucada: de l’esclavatge a la festa.

El passat dia 3 de febrer vam anar a l’Auditori a escoltar una audició. uns quants nens i nenes de sisè hem redactat la nostra opinió.
Sergi Gómez:
Vam veure un espectacle molt emocionant i emotiu que et donava ganes fins i tot de seguir el ritme i ballar.
Aquesta batucada m’ha agradat molt perquè els actors ho han fet molt bé i han sapbut explicar bé els instruments.
Instruments que recordo:
Repenique: es un instrument de percussió.
Tamborin: també es de percussió.
Agogo: són com unes campanes.
Surdo: hi ha 3 tipus, surdo de 1a, de 2a i de 3a uns més greus i altres més aguts.
Caixa: és de percussió i es podia ficar amb bordo i sense.
Alejandro:
La batucada em va agradar molt, com ho explicaven i també com la feien, la posada en escena em va semblar curiosa i divertida. He après que els portuguesos van anar a conquerir les terres de Brasil, van esclavitzar gent africana per que explotessin aquelles terres. La cultura africana no es va perdre en aquelles persones perquè ells la continuaven fent. La batucada la tocaven principalment amb instruments de percussió. Hi havia el “surdo”,el “agogo”,la caixa, entre altres. En aquesta batucada s’ha barrejat la història, el teatre i la música. M’ha agradat molt!
Albert Gras:
L’audició em va semblar divertida.
Vaig aprendre noms d’instruments, ritmes de batucada i noms de deferents tipus de sambes.
En general l’audició va estar molt be i em va agradar molt !
Àlex S.:
La sortida em va agradar molt. Era una batucada diferent, que tractava sobre una noia que estava a l’aeroport per agafar un avió cap al Brasil. El vol es va retardar i la noia va decidir ficar-se a llegir un llibre sobre la història del país que anava a visitar. Van començar a sortir músics explicant quins instruments eren els que tocaven i n’hi havien de molt estranys, com per exemple el Surdo.
Hi havia molta gent d’altres escoles de Lleida . He aprés moltes cançons del Brasil.
A més a més de gaudir de l’espectacle, vaig veure a molts amics meus.
Marc Enfedaque:
L’ audició estava força bé però un detall que els hi donaria seria que parlessin més fort perquè nosaltres que estàvem a 3 fila gairebé no sentíem res.
Quina pena d’ aquest petit detall perquè sinó l’ audició hauria quedat d’allò més bé.
Jo ,personalment, he après història de ja fa molts anys, ritmes que no coneixia i instruments que no havíem treballat a classe, perquè a classe de música ja havíem treballat alguns altres instruments.
Ainara:
A mi m’ha agradat molt la batucada és molt divertida, també he après uns quants noms d’instruments tot i que eren una mica estranys.
M’ha agradat molt la batucada perquè començava amb un tipus de teatre i t’anava explicant una mica la història dels instruments de la batucada i la relació que hi havia entre els instruments i el Brasil ja que els instruments provenen de el Brasil .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *