Des d’un principi, quan la nostra professora de Llatí  va plantejar a classe aquest tema vam saber que era la millor decisió escollir-lo. Els tres membres del grup estem molt sensibilitzats amb les causes del col·lectiu LGBT+. Creiem que hi haurà un dia on hi haurà una igualtat real per a tots.

Dues de les tres persones que conformem “Mitologia i transsexualitat” hem cursat Llatí aquest any, i amb la qual cosa hem llegit una adaptació de Les Metamorfosis d’Ovidi, Narracions de mites clàssics, escrita per Margalida Capellà Soler. A les classes vam interessar-nos per la mitologia grecoromana, i vam veure com en aquesta existia la diversitat sexual i de quina manera era (normalment) acceptada.

Per altra banda, el tercer membre també ha sentit sempre aquesta connexió i interès amb la mitologia, amb un punt de vista més artístic; la mitologia grecoromana ha inspirat als pintors al llarg de la història i ha deixat una gran petjada visible a totes les galeries d’art del món.

Cadascun de nosaltres està encaminat cap a un camí estudiantil i laboral: com hem dit abans, un va cap a les Arts, un altre cap a les Lletres i l’altre cap a les Ciències. Per tant, tenim visions diferents d’un mateix tema, encara que la nostra opinió respecte a la transsexualitat és sempre la mateixa.