gdf

Títol de l’obra: La mort de Jacint

Autor: Benjamin West

Datació: 1771

Localització: Swarthmore Pennsylvania

Localització actual: Universitat de Swarthmore

Tipologia: pintura

Tècnica: oli sobre tela

Estil: neoclàssic

Subjecte principal: Jacint i Apol·lo

Personatges mitològics: Apol·lo, Jacint i Cupido

Temàtica sexual: Homosexualitat

Atributs: Halo de raigs, disc i flors de Jacint

Bibliografia: H. von Erffa-A. Staley, Benjamin West, 1986, pàg. 240: Davidson J. Reid, C. Rohmann, La Guia d’Oxford de la mitologia clàssica en les arts, 1300-1900, Nova York – Oxford el 1993, I, p. 582.

Webgrafiahttp://www.iconos.it/le-metamorfosi-di-ovidio/libro-x/apollo-e-giacinto/immagini/19-giacinto-e-apollo/

Observacions:

En aquesta obra de West estan representats Jacint i Apol·lo del mite de Jacint durant la mort del fill d’Esparta.

Al mite s’explica com Apol·lo volia impressionar a Jacint llançant el disc amb una potència insuperable. La tragèdia passa quan Jacint, per la seva part, vol impressionar també a Apol·lo atrapant el disc però impacta amb ell i li causa la mort.

La pintura transmet perfectament la tràgedia, d’una manera molt emotiva i deplorable, que demana compassió i lament; encara que sigui una idealització, ja que no sembla una mort realista, Jacint està de peu i la seva expressió no demostra patiment.