CONFERÈNCIA: CUINA, LA QUÍMICA COMPLICADA


A càrrec de Claudi Mans

Activitat adreçada als alumnes de Batxillerat científic de Balaguer i comarca.

Dia: dimarts, 12 de febrer

Hora: 11 a 13 h

Lloc: Sala d’Actes de l’Ajuntament de Balaguer

Claudi Mans (Badalona, 1948), és catedràtic d’enginyeria química de la Universitat de Barcelona. Ha estat degà de la Facultat de Química i director del centre de formació contínua Les Heures de la UB, és col·laborador de l’ Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari i del Cosmocaixa.
Porta més de 20 anys dedicat a la divulgació científica: ha impartit conferències sobre química a tot tipus de públic en biblioteques, acadèmies, museus, centres d’ensenyament… És autor de llibres com La truita cremada i ha publicat articles de divulgació, pels quals ha rebut diversos premis.

cuina-quimica.jpg

L’autor es basa en el principi de que tot és química, és a dir, tot fenomen quotidià amaga gran quantitat de ciència i és una bona excusa per aprofundir en el món de la ciència. Els aliments i la cuina són els eixos centrals d’aquesta conferència farcida de demostracions on es va descrivint el mètode científic a mesura que es van realitzant experiments amb productes habituals. L’alimentació és el tema idoni per la motivació i la introducció dels joves en temes científics i permet, a més, presentar l’activitat culinària, les ciències, tecnologies i indústries de l’ alimentació com activitats positives dins la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *