BIBLIOTEQUES AMB DO

Les biblioteques han apostat per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi. La combinació d’ambdós plaers és la raó de ser del projecte “Biblioteques amb DO”, una iniciativa del Servei de Biblioteques que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d’origen.

Al llarg de tot l’any 2013, el maridatge entre lletres i vins convocarà 25 biblioteques públiques que s’aniran rellevant, mes a mes, com a aparadors de la seva denominació d’origen, amb l’organització d’activitats diverses: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, etc.

Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats que s’acompanyaran amb la producció d’una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte.

La biblioteca Terra Baixa del Vendrell acull les activitats durant el mes de juny amb el següent programa:

Dimecres 5, a les 18 hEl rei del nas vermell i altres contes: hora del conte amb les vinyes, la verema i el vi com a protagonistes o excusa.

Dimecres 12, a les 19.30 h. Guimeravi: copes literàries de la collita Guimerà amb tast de vins i formatges DO Penedès, dins el cicle del Club de Lectura de la biblioteca. Sessió literariomusical amb poemes i textos d’Àngel Guimerà referents al món del vi, i música en viu d’alumnes de l’Escola de Música Pau Casals.

Divendres 14, a les 18 h. Reserva de lletres. El vi ha estat company de grans vetllades i mediador en molts acords, ha propiciat grans trobades i converses, ha dibuixat una cartografia personal en cada un de nosaltres. Dos escriptors de renom ens parlaran d’aquesta influència en la seva trajectòria personal.

Divendres 21, a les 21,30 h. Nit  jazzvínica: jazz, vi i tweet en viu  a la terrassa de la Biblioteca.

Durant tot el mesVerema literària: creem contes, poemes i microrelats a l’entorn del vi i exposició fotogràfica “Les vinyes del Baix Penedès”.

Per a més informació, així com saber el programa i dates d’altres biblioteques o DO, cliqueu aquí . Una vegada s’acosti el mes de juny, ho recordarem de nou.

 

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *