Gorgs i rescloses

 

riu2

Els gorgs són el resultat d’un salt d’aigua que ha anat embassant l’aigua d’un tros de riu i ha anat desgastant la pedra fins que s’ha fet una bassa amb molta profunditat. A la Garriga trobem els gorgs de Can Illa i el de la Rasa enfront del barri de les Roques d’en Nualart. Antigament, els més joves del poble solien capbussar-se en els gorgs  per refrescar-se durant els mesos d’estiu. Les rescloses són construccions fetes per les persones que serveixen per acumular l’aigua en un lloc concret. Una altra funció que tenen és canviar la direcció del corrent del riu. De les rescloses del riu sortien recs com el rec Monar i el rec de Can Terrés. A la Garriga podem trobar diferents rescloses com la de Can Mas, la de Can Noguera i la resclosa d’en Nualart.

Imatge: Fotografia cedida per la Fundació Maurí

Judith Palacios, Santi Guinar, Marc Capella, Silvia Padilla i Josep Reyes.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *