El pont de ferro

 

riu6

El pont de ferro de la Doma, de 24,9 metres de llargada i 2,84 d’alçada, va ser construït per iniciativa del tinent d’alcalde Frederic Wynn i inaugurat el setembre de 1921. El seu cost va ser de 35.000 pessetes, de les quals 21.000 van ser cobertes per subscripció popular i la resta pagades per l’Ajuntament. A principis dels anys 80 s’hi va fer un afegit lateral per a pas de vianants, molt útil  quan encara no  s’havia construït el pont del costat, però avui totalment innecessari. Anteriorment hi havia hagut un pont de fusta del qual es té notícia documental des del 17 de febrer de 1898. Aquest primer va permetre l’accés segur al cementiri de la Doma fins i tot quan la riera baixava forta.

Imatge: Fotografia cedida per la Fundació Maurí.

Text: Extret del llibre “La Garriga secreta 1”.

Rut Peiró, Leyssy Ramos, Sabina Anyez i Sandra Moreno.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *