Pedres per a la construcció

 

 

Riu7

Les pedres del riu Congost, a part de ser un element de joc per als nens de la Garriga, antigament, també servien per construir cases. Generalment, les cases construïdes fa seixanta anys enrere tenien parets mitgeres i eren de dos pams de gruix. Les rierades deixaven en abundància àrids de tota mena i de bona qualitat, com sorra i graveta, i pedres de totes mides . La zona on es concentraven la majoria  d’aquests materials era a sota del pont de can Palau, a can Morull i, especialment, al pla de Rosanes. És per això, que a principis del segle XIX un setanta-cinc  per cent de les cases del poble estaven construïdes amb pedres del riu.

Imatge: Fotografia cedida per la Fundació Maurí

Text: Extret del text original d’Antoni Viñas

Biel Roca, Esther Tirado , Omar Bourane, Laura Mir, Hussam Ittalibi

 

 

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *