Els carraters

 

riu3
Si us hi fixeu bé, veureu que moltes de les cases més antigues de la Garriga estan construïdes amb pedres del nostre riu. Els encarregats de transportar les pedres des de la llera del riu fins al nucli urbà s’anomenaven carreters. Era un ofici dur i guanyaven un jornal. Els carreters tenien valentia per carregar  els rocs més grans del riu. N’hi havia que feien juguesques a veure qui carregava la pedra més grossa.  Els valents i enginyosos carreters, amb força i destresa, carregaven la pedra davant l’admiració de tots els altres. Per fer-vos una idea de la generositat i enorme riquesa de la riera només cal donar un cop d’ull a qualsevol carrer de la Garriga  i veure la riquesa de sòcols de pedra tallada.  També us podeu fixar en les pedres de contenció  dels jardins de les torres de can Sala i can Sunyol de la ronda Navarra  i la torre de can Llorenç.

Imatge: Fotografia cedida per la Fundació Maurí

Text: Extret del text original d´Antoni Viñas

Oriol Ametller, Joel Burillo, Anass Naieb, Lluc García

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *