Amb barca pel riu Congost

 

barques

Anys enrere el riu Congost tenia més bona imatge que ara. Per exemple, l’any 1912 s’hi podia veure navegar una barca d’esbarjo al seu pas per la Garriga i la finca de Can Terrés es regava amb aigua del riu. El rec que la hi portava arrancava aproximadament el pont de la Doma. Per aconseguir un pendent adequat, s’havia fet una resclosa de 4 metres sobre el llit del riu. Aigües amunt de la resclosa es formava un gorg que s’estenia 800 metres cap al Nord. En aquest punt es podia llogar la barca i fer passeig fluvials més o menys idíl·lics. Però el corrent anava arrossegant terres i pedres i el tros navegable es feia cada vegada més curt. Tant, que aviat es va haver de tancar el negoci. Avui en dia no hi ha ni rec, ni resclosa, ni barca. Potser tampoc no seria rendible una activitat de lleure amb tan poca descàrrega d’adrenalina. Tot i que avui en dia aquesta resclosa ja no existeix, a nosaltres ens agradaria gaudir d’ aquesta experiència tan divertida.

Imatge: Fotografia extreta del llibre “La Garriga secreta 2”

Text: Extret del llibre “La Garriga secreta 2”

Leslie Aguilar, Paula Jimenez, Blai Anguita, Alba Valls i Maria Casar

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *