ELS CAMELLS

Els camells són mamífers ungulats que pertanyen a la família dels camèlids, que es caracteritzen per tenir unes llargues potes, cap petit, un coll fi i tenen un pelatge espès. Es diferencien en que són els únics animals que tenen gepes. Existeixen dos tipus de camells: el bactriano ( que té dues gepes), i el dromedari que en té una. El bactriano és a demés més gran que el dromedari i l’única espècie que viu en estat salvatge, ja que és més ràpid.

Els camells poden convertir les seves grasses de les gepes en aigua, també tenen moltes adaptacions per poder suportar el desert, amb poca aigua i amb temperatures extremades durant el dia i la nit. Tenen dos files de pestanyes que els protegeixen de la sorra del desert. Les fosses nassals dels camells són petites i poden tancar-les per evitar que els entri la sorra durant les tempestes.

Són herbívors i s’alimenten de tota mena de plantes fins i tot les que tenen espines, poden estar setmanes sense menjar. Quan troben aigua beuen tot el que poden aguantar, poden ingerir fins a 100 litres d’una sola vegada.

En una sola manada hi ha fins a 30 individus compostos per un sol mascle dominant. L’embaràs de la femella dura 14 mesos i quan neixen pesen 14 kg. ; el cadell triga mitja hora a aprendre a caminar.

Cada vegada hi ha menys camells en estat salvatge, es preveu que en els pròxims 3o anys disminuiran en un 80 %. Poden pesar fis a 700 kg i viure 50 anys aproximadament.

Camell bactriano

Camell dromedari

Treball fet per Noura Ouhayad

3 thoughts on “ELS CAMELLS

 1. Natalia

  gracies per aver creat aquesta informacio sobre el camell perque tic que fer un treball sobre aquest animal ew

 2. Asun Post author

  Molt bé Martina per llegir els treballs. Noura ha fet un bon treball de recerca i crec que ha après molt sobre els camells.

 3. Martina 6éB

  Asun,ara que em passo una cuanta estona , estic mirant be els treballs de tots,aquest a sigut un dels que m’ha agradat.

  att:Laaa Maartinaaa!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *