SORTIDA ALS CAMPS D’ARBRES

Dimecres 29 de febrer vam anar a veure uns camps d’arbres. En Quim i la Gemma, que són els pares d’en Miquel, ens van explicar un munt de coses: per què els planten, com els cuiden, qui compra aquests arbres, quina és la seva feina…

M’agradaria que reflexionéssiu i expliquéssiu coses sobre la sortida, alguna cosa que heu trobat interessant o curiosa…

Aquí teniu unes imatges que us ajudaran a recordar.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

13 respostes a SORTIDA ALS CAMPS D’ARBRES

 1. Sofia diu:

  Hola sóc la Sofia i us vull explicar coses sobre la sortida als camps d’arbres:

  QUÈ HE APRÈS:
  He après moltes coses: les plantes fan la transpiració, els arbres es posen malalts com nosaltres, les plantes poden viure sense nosaltres però nosaltres no podem viure sense elles, en Quim i la Gemma no diferencien els arbres amb el nom que els diguem (pomer, cirerer, pollancre…) si no amb el nom científic…

  QUÈ HE TROBAT INTERESSANT:
  He trobat molt interessant el que ens van dir dels bonsais: perquè aquests arbres siguin així de petits, els sembren/planten, en uns testos igual de petits als pots de yogurt, així les arrels quan volen tenir molt d’espai, com les arrels de tots els arbres, s’han d’adaptar a l’espai que tenen. Quan les arrels estan acostumades a l’espai, per fer que els bonsais siguin petits, quan van creixent, els van podant i tallant les branquetes fins que arriba un dia en el que no creixen més i es queden així de petits. Els bonsais i els arbres petits pateixen molt per ser-ho i els japonesos són els que es van inventar aquesta costum. A Vivers Casa Paraire i a quasi ve tots els llocs, no tenen bonsais perquè s’ha de tenir molta paciencia per cuidar-los. Aquí tenim bonsais però no són els originals, són d’imitació, els de veritat només es torben al Japó.
  També he trobat interessant que la Gemma i en Quim diferencien els arbres amb el seu nom científic.Quan hi va haver molta sequía a l’any 2008, la gent ,el que més comprava eren arbres que no s’havien de regar perquè era un temps en el que no hi havia gaire aigua i l’arbre que més compraven era el lladoner. Ens podem menjar una fulla perquè té vitamines, minerals…, però no ens podem menjar un grapat de terra encara que conté el mateix que les fulles perquè no és comestible,…

  Tot això és el que he après i trobat interessant.

 2. Olivia diu:

  Hola Ivana i Pilar sóc l’Olivia,
  Jo, en la sortida, em vaig
  sentir emocionada (com un nen petit al que li regalen un regal quan no és el seu aniversari,) perquè mai havia vist tants arbres sembrats en fileres (a part del bosc, però al bosc no estan en fileres.)
  He apres que els arbres poden tenir tumors, que si tu et menges una planta que porta minerals no et fa res però si menges terra que porta molts minerals et fa mal la panxa, que per poguer regar tots els arbres fan servir unes especies de rierols que desenvoquen al riu Ter i llavors tota l’aigua que passa per el rierol va per els horts i camps de Bordils dels que el propietari vol que passi l’aigua i passen per unes canonades que el propietari si no vol que l’aigua surti ho tapen amb algo.
  El resultat de l’excursió és que m’ho vaig passar molt bé, i m’agradaria poder repetir una excursió semblant.

  Olivia Bagnara Bernat

  • Miquel diu:

   Les coses que he apres són aquestes: No sabia que no es poguessin fer esqueixos de tots els arbres, tampoc sabia que el que hi havia a dalt de aquell arbre era una malaltia i samblava el seu fruit.
   Les coses interessants que vaig sentir són aquestes: Em pensava que els bonsais sempre eren petits i no, els japonesos planten els bonsais en un test molt petit i les arrels no tenen gaire lloc per creixer, també els poden molt sovint perquè així no creixin tant. L’arbre que compra més la gent és el lledoner perquè no nescesita gaire aigua. He trobat curiosa la frase que va dir la meva mare, els arbres poden viure sense nosaltres però nosaltres no podem viure sense ells.

 3. Biel Frigola Vert diu:

  Hola Ivana i Pilar,

  A l’excursió vaig aprendre que els arbres poden tenir un tumor, també que si et menges una fulla, el teu cos notarà les vitamines i no et farà mal la panxa, però si et menges un grapat de terra, el teu cos no pot assimilar les sals minerals i et farà mal la panxa.
  Una de les altres coses que també vaig aprendre és que si fa massa calor les plantes tanquen els estomes i així tenen aigua.

  En resum, l’excursió va ser genial perquè vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar molt bé.

  Biel

 4. Berta diu:

  Hola Ivana i Pilar,

  QUÈ HE APRÈS:
  En Quim i la Gemma ens varen explicar:
  – Com es reguen els camps: Hi ha un tub que hi conecten una manguera molt ampla i així és com reguen els arbres.
  -Com cuiden els arbres: Els reguen, els poden, els curen de malelties, els vigilen.

  QUÈ VAIG TROBAR D’INTERESSANT:

  ELS BONSAIS NO CREIXEN
  Els bonsais primer els planten en un test molt petit, les arrels no poden ser tan grosses i no poden creixer. Quan el bonsai creix, uns senyors que tenen molta paciencia els tallen les branques llargues una per una i les fulles també.

 5. Guennadi Soler diu:

  Hola,
  Jo he après que els arbres poden estar malalts com nosaltres i que necessitem els arbres per viure. També he après que si vols plantar un arbre en un altre lloc l’has d’arrencar amb les arrels perquè visqui.

  Fins demà.

 6. Martí diu:

  Hola Ivana i Pilar sóc en Martí jo vaig apendre que els arbres, les plantes i les flors poden viure sense nosaltres, però nosaltres no podem viure sense elles. També he apres que els arbres poden estar malalts i que nosaltres diguem arbres fruiters a un pomer a un perer…, però no diguem fruiters a l’alzina, xipre…, perquè no són comestibles per l’home.

  Vaig trobar interessant que et podies menjar una fulla d’herba que té sals minerals, proteines…, però no et pots menjar un grapat de terra encara que tingui el mateix, la fulla els pot assimilar però nosaltres no, la fulla fa que nosaltres els poguem assimilar. També vaig trobar interessant que quan fa calor els arbres suan.

 7. sheila diu:

  Hola Pilar i Ivana,
  He après que els arbres poden viure sense nosaltres
  i que són molt inteligents. Em va agradar molt la sortida i sobre tot el que ens van explicar, si tallem una branqueta d’alguns arbres, la podem plantar i creixerà un nou arbre.

 8. Biel Feliu diu:

  HOLA IVANA I PILAR HE APRÈS QUE ELS ARBRES ES PODEN POSAR MALALTS COM NOSALTRES, QUE SI TU ET MENGES UNA PLANTA QUE PORTA MINERALS NO ET FA RES PERÒ SI ET MENGES UN GRAPAT DE TERRA QUE PORTA MOLTS MINERALS ET VE MAL DE PANXA.EM VA PICAR LA CORIUSITAT PER AQUELLA FRASE QUE VA DIR LA MARE DEN MIQUEL: LES PLANTES PODEN VIURE SENSE NOSALTRES PERÒ NOSALTRES NO PODEM VIURE SENSE ELLES.

  HE APRES QUE NOSALTRES DIGUEM EL NOM D’ARBRES FRUITERS EL CIRERER,EL PERER, EL POMER…,PERÒ NO EL DIGUEM PER EXEMPLE A UN PI, A UN ROURE…,PERQUÈ EL SEU FRUIT NO ÉS COMESTIBLE.

 9. Lia Batlle Figueras diu:

  QUÈ VAIG APENDRE?
  Nosaltres, els humans no podem viure sense els arbres, plantes i flors, peró les plantes les arbes i flors si.
  QUÈ És EL QUÈ HAS TROBAT MÉs INTERESSANT?
  Si nosaltres trobesim un furat i excavesim cap avall podriem trobar les arrels d’aquéll arbre.
  ALGUNA COSA QUÈ EN QUIM I LA GEMMA VAN EXPLICAR CORIOSA?
  El fruit què hi ha el carrer Montserrat si xafes el fruit hi hauran llavors.

 10. nil diu:

  Jo he après que els arbres, tenen ulls , també que la sorra no és pot menjar i les herbes perquè si et menges la sorra et pot venir malt da panxa:

  Els ulls dels arbres perquè no ho savia.

  La malaltia.

 11. Sofia diu:

  Hola Martí,
  Repeteixes molts cops la paraula assimilar.
  Les fulles d’herba i la terra no tenen proteines tenen minerals i vitamines.

 12. laia diu:

  1. Que el arbres que fan aquelles boles marrons i punxagudes es consideran arbres fruites, peró no s’ha accepten perqué el fruit que fa no ens el mangem.
  Tampoc no sabia que les plantes agafen l’aigua de la terra i els i va a les fulles i llevors fan la fotosíntecis.
  Els arbres de a qui no poden aguantar les altes temperatures, i quan fa molta calor tenquen els porus i s’en van a dormir i deixen de treballar fins l’endema.
  Nosaltres ens podriem menjar una fulla pèró la terra no, encara que tinguin vitamines,ferro,calci… La fulla es molt més saludable que el terrós.

  2. La fotosíntecis.

  3. No sabia que els arbres també agafen malalties.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *