AMANIDES!

Avui, dijous 26 d’abril, hem fet quatre amanides diferents amb productes de l’hort i  ingredients que hem portat de casa: amanida de productes de l’hort, amanida de fruits secs, amanida de fruita i amanida barrejant tots els ingredients.

PRODUCTES DE  L’HORT:

Fent les amanides hem après moltes coses:

A treballar en equip i compartir.

Repartir alguns ingredients en parts iguals.

A rentar bé els ingredients.

Que les llavors de les faves estan a dins les tabelles.

Al bullir les faves l’aigua s’ha tornat de color marró.

Les llavors de les faves s’assemblen a les llavors de la mongeta.

Hem pesat alguns ingredients.

A decorar les amanides de la mateixa manera que ho fan els xefs.

Fer combinacions bones amb els ingredients.

 

 

Aquest article ha estat publicat en Tallers. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a AMANIDES!

 1. Guennadi diu:

  Hola,
  A mi em va agradar molt fer l’ amanida. La idea de posar-hi nous la vaig tenir jo, i aixó em va posar content!
  Quan la vaig tastar la vaig trobar BONÍSSIMA!!!
  La veritat és que només vaig menjar: pipes i nous!!!

  Adéu

 2. Berta diu:

  Com em vaig sentir

  Quan vam començar a arrencar les plantes de l’hort:
  l’enciam, l’escarola, els ravenets, les faves…Tenia moltes ganes de menjar-m’ho, se’m feia la boca aigua.

  Quan vam començar a tallar els ingredients tenia l’estómac buit i em venien molt bé per menjar els ingredients que tenia davant els ulls.

  Vam quedar que faríem 4 menes d’amanides(una per cada taula) una de fruita, una de fruits secs, una de les plantes de l’hort i l’altra de tot (la base era l’enciam i l’escarola).

  Quan la Ivana i la Pilar van dir que havíem de posar els ingredients com els “chefs de cuina” em va agradar molt perquè sempre que anem a restaurants, els meus pares demanen una amanida i sempre me fixo com estan presentades, i a més a més en el meu grup ens va tocar a fer l’amanida amb els productes de l’hort, em vaig emocionar molt.

  Quan les mestres van dir: “Un, dos i tres”, tots els alumnes, amb la forquilla ben plena d’amanida, vam començar a menjar.

  TOTES LES AMANIDES EREN BONÍSSIMES!!!

 3. Sofia diu:

  LA MEVA VIVÈNCIA DE LES AMANIDES
  Hola a tots!
  El dia que l’Ivana i la pilar ens van dir que fariem una amanida amb els ingredients de l’hort em vaig posar molt contenta!!
  Llavors em vaig posar a pensar en totes les coses de l’hort que hi podiem posar.Quan va arribar l’hora de fer les amanides estava molt emocionada i nerviosa per saber com quedaríen les amanides un cop fetes.
  Els nens/es del meu grup no ens decidiem amb els ingredients que voliem posar a la nostre amanida; voliem barrejar tots els ingredients i això no es podia fer.
  Quan vam fer el joc dels papers per saber a quin grup li tocaria fer cada amanida, em vaig posar nerviosa perquè ens podia tocar qualsevol amanida. Ens va tocar l’amanida de fruits secs!! Em vaig posar molt contenta perquè justament, jo, havia portat un ingredient d’aquella amanida, les panses.
  Mentres feiem l’amanida em posava a pensar en lo bona que estaría.
  En acabar les amanides jo estava molt nerviosa per saber el gust de totes les amanides que vam fer; quan l’Ivana i la Pilar ens van dir que ja podiem menjar, em vaig posar les botes, em menjava tot el que la forquilla agafava.

  Les amanides van quedar boníssimes i fins i tot no es pot expresar el gust i lo bones que estaven.

  Quan vaig arribar a casa a l’hora de dinar li vaig dir a la meva mare: mama, avui hem fet unes amanides que estaven boníssimes però he menjat tant que em penso que he menjat per quatre dies. Ara et faré una amanida perquè la provis. L’hi vaig fer una amanida que també va quedar boníssima, era de fruits secs i fruita.

 4. Martí diu:

  Hola Ivana i Pilar,
  La meva vivència en les amanides va ser:
  Al principi l’amanida més bona per mi era la de productes de l’hort,
  vam ser els ultims de menjar-ne i tot el que m’agradava més ja s’ho havien menjat.
  Finalment la més lletja, la de fruits secs, va ser la millor,
  la segona més lletja, la nostra, la de fruites, va ser la segona més bona i
  les altres, les més maques, van acabar sent les més dolentes.

 5. Martí diu:

  Hola Ivana i Pilar,
  La meva vivència en les amanides va ser:
  La amanida que per mi era la més bona era la de productes de l’hort,
  vam ser els ultims de menjar-ne i tot el que a mi me agradava ja s’ho havien menjat.
  Segons jo al final la més lletja, la de fruits secs, va ser la millor,
  la segona més lletja, la nostra, la de fruites, va ser la segona més bona i
  les altres, les més maques, van acabar sent les més dolentes.

 6. Miquel diu:

  Quan la Ivana i la Pilar ens van dir que feriem 4 amanides em vaig posar força content. Quan vam anar a buscar les vedures pensava si serien bones o no. Quan vam treure les tavelles de las faveres tenien un tacte respós i eren força grosses però a dintre només hi havia 3 o 4 faves. A l’hora del pati quan assajavem el ball em vaig menjar 4 o 5 pipes només ho van veure 2 persones, la Berta i l’Asmaa. Quan les amanides ja van estar fetes la Pilar va dir 1, 2 i 3 i vam començar a menjar com porcs. Totes les amanides eren super requete bones, sobretot la nostra, la de fruits secs. A l’hora de dinar no vaig menjar gaire.

 7. Florin diu:

  M’ha agradat molt, però el principi no sabia què eren les amanides, però despres he vist que les amanides eren molt bones. Vaig menjar moltes coses de l’hort.

 8. Lia Batlle Figureas diu:

  A mi em va agradar molt fer les amanides. Jo no me’n vaig enrecordar de portar les olivees, però ja van cadar bé sense les olives.
  Vam fer 4 amanides: la primera es deia l’amanida de les hortalises de l’hort, la segona la de fruits secs, la tercera la de fruita i la quarta la de tot, volia dir que hi havia una mica de tot.
  La que no em va agradar van ser la de les hortalises.
  Les que em van agradar molt van ser: la de fruits secs, la de fruita i la de una mica de tot

 9. nil diu:

  Hola Ivana i Pilar,

  Em va agradar molt fer les amanides, tot i que a mi no m’agrada gaire l’amanida.
  Al que em va agradar mes va ser l’enciam, els pinyons i els plátans.

  Les amanides estaban boníssimes!!!

 10. Biel Feliu diu:

  Hola,
  El dia que vam fer les amanides amb productes de l’hort em va agradar molt. Al meu grup li va tocar fer l’amanida d’una mica de tot però ens vam quedar sense panses. Les amanides em van agradar molt sobretot la de fruits secs però quasi només tenia escarola. Em va agradar molt fer les amanides i les vaig trobar boníssimes!!

  Adéu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *