Alba Álvarez – Excursió Febrer

El divendres 4 de febrer, van fer una excursió a L´Espluga de Francolí . Primer van fer 1h i mitja de viatge fins a Poblet , per veure un monestir de l’Edad Mitjana. Quan van arrivar, van esmorzar, i quan ens van cridar van anar a veure el monestir. Primer van mirar el pati que estava en obres, desprès van anar cap a la cuina, però els monjes no la feien servir, ens van explicar que la xemeneia era nova perqué en el segle XIX el van abandonar i van robar de tot , joies, pedres… També ens van dir que la resta de la cuina era autentica, però els monjos no cuinaven aquí, cuinaven en una nova. Desprès van anar al menjador, ens van dir que una de les taules que estaven més surtides de les files, era on menjava el cap. També van anar a veure una sala que és deia calefactor, perqué antiguament en tot el monestir , era la única sala per escalfarse, però a l’actualitat totes les habitacions tenen calefacció. També van mirar una biblioteca, que estudiaven 3 monjos joves que volien aconseguir ser monjos, en total havia 32 monjos vivin al monestir. Quan van sortir de la biblioteca, van pujar cap a dalt i van estar on antiguament eren les habitacions, pero ara a l’actualitat , era una biblioteca perqué a la de baix no cavien més llibres. També van anar a l´esglesia on els monjos reçaven cada dia. Desprès van anar on antiguament feien el vi amb les vinyes que tenían o que els donaven els que vivien al voltant del monestir. Finalment van anar al museu i van veure quadres , gargoles…

Al segón lloc on van anar va ser a una cova de l’Espluga de Francolí per estudiar la prehistoria. La cova és deia: La cova de la Font major . Quan van arrivar, primer van entra 6éA i desprès 6éB. Quan nosaltres van entrar, ens van ensenyar un video sobre la cova, al video deia que la cova la va fer un riu fa milers d’anys . Primer van mirar un lloc on, amb figures , ens deien que a la prehistoria, l’edad del paleolític, no vivien fitxos , sino qué es desplaçaven continuament. Desprès van anar passan fins que van arrivar al neolític que ens van explicar que els homes van comenzar a fer cerámica, també ens van ensenyar armes fetes amb pedra i ens van ensenyar ossos d´homes. També ens van explicar els 4 temps de la prehistoria : Paleolític, Neolític, L’Edad de bronce i L’edad del ferro. A L’Edad de Bronce no vivien cap habitan dins la cova però hi guardaven coses o plantaven plantes , i a l’edad de ferro feien quasi el mateix, guardaven coses. També ens va dir que per a la guerra civil, dins la cova , guardaven la polvora.Finalment,cuan vam sortir de la cova , van dinar i ens van anar cap a Olesa.

Alba Alvarez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *